Wenen

Reisgids Wenen

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Wenen

Wenen is een stad die je zal verrassen. Het is een plek waar de romantische tonen van Mozart zich vermengen met hiphopbeats, waar stijlvolle, hypermoderne bars tegenover koffiehuizen zitten die worden bezocht door stijlvolle dames en hun miniatuurhonden, en waar traditionele delicatessen van Naschmarkt-kraampjes worden geproefd naast moderne en experimentele gerechten.

De stad van vandaag is een betoverende mix van oud en nieuw, misschien het best geïllustreerd door de innovatieve culturele wijk Museums Quartier. Hier is de binnenplaats van de oude Spaanse manege, met de grootste barokke gevel van Wenen, omgetoverd tot een duizelingwekkend voorbeeld van hedendaagse museumarchitectuur. Exquise meubels, prachtige avant-garde werken en prehistorische relikwieën zijn slechts enkele van de culturele juweeltjes in residentie.

Voor de meesten is Wenen klassieke muziek, keizerlijke geschiedenis en monumentale architectuur. Voor anderen is het voor altijd verbonden met The Third Man met zijn soundtrack Harry Lime Theme.

Dit is een stad van kunst en gedachte. Het is waar Klimt “De kus” heeft geschilderd en waar de Secessie-beweging een nieuw tijdperk van de schilderkunst markeerde. Ideeën werden hier gesmeed in een gloeiend hete smeltkroes van moderniteit. Cultuur werd getransformeerd in een tijdperk van rede en complex denken.

Maar de stad draait niet alleen om deze ‘klassieke ervaringen’. Bezoekers van Wenen zullen vandaag merken dat er iets krachtigs aan de hand is in de Oostenrijkse hoofdstad, de stad leeft. Overal staan nieuwe gebouwen: de bibliotheek van de Wiener Wirtschaftsuniversitat, ontworpen door Zaha Hadid,  biedt een prachtig nieuw zicht op de skyline, net als de DC Tower (het hoogste gebouw van Oostenrijk) met halverwege het luxe Melia Hotel.

Wenen is op dit moment cool en het kan gerust de een uitdaging met Berlijn aangaan. Bezoek de Vienna Design Week of Waves Festival, beide in september, en je zal je mening herzien dat Wenen een duffe historische stad is. Hippe bands, modeontwerpers en architecten overspoelen de stad. Edgy bars waar artiesten en studenten rondhangen, geven energie. Dit is een stad met een rijk verleden, maar het is ook een stad die meegaat met de moderne tijd.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar