Nice

Transport Nice

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Transport in Nice met het openbaar vervoer

De Ligne D’Azur exploiteert het bus- en tramnetwerk van de stad. Naast alle bussen in het grootstedelijk gebied van Nice, verbindt Ligne D’Azur Nice ook met meer dan 20 andere steden aan de Rivièra en een groot deel van de rest van Frankrijk.

Enkele ritten, dagkaarten, weekpassen en carnets van 10 tickets zijn beschikbaar. Je kan kaartjes kopen op tramperrons, bij krantenkiosken of losse kaartjes aan boord kopen.

Transport in Nice per taxi

Je kan taxi’s aanhouden op straat of bij de rijen bij het treinstation en de Promenades des Anglais, evenals in de oude stad. Vooraf geboekte taxi’s zijn verkrijgbaar bij Central Taxi Riviera (tel: +33 4 9313 7878). Zorg ervoor dat de meter aanstaat of spreek vooraf een prijs af voor alle ritten.

transport Nice
Taxi in Nice

Rijden in Nice

Autorijden in het stadscentrum kan intimiderend zijn, aangezien Nice druk verkeer heeft en de lokale bevolking vaak impulsief rijdt.

Voor alle informatie over boorddocumenten en verkeersregels in Frankrijk kan je ook eens een kijkje nemen op de transportpagina van Frankrijk.

Auto huren

In Nice hoef je geen auto te huren. De stad is vrij compact en reizen rond het centrum van Nice zijn vaak sneller te voet.

Desondanks kan het toch handig zijn om een auto te huren als je de wijdere omgeving wil verkennen Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren in Nice. Je kan op voorhand best je auto online reserveren.

Transport in Nice per fiets

Het fietsdeelplan van Nice heet Vélo Bleu. Er zijn vaste in- en uitleverpunten door de hele stad en het eerste half uur huren is gratis.

transport Nice
De “blauwe fiets”, fietsdeelsysteem in Nice

Naar Nice reizen

Naar Nice vliegen

Vanaf verschillende luchthavens in Nederland of België kan je rechtstreeks naar Nice vliegen, de duurste periode om te vliegen is juli en augustus.

Met de auto naar Nice

De A8 gaat westwaarts richting Marseille en oostwaarts richting de Italiaanse grens. De M6098 neemt een meer schilderachtige kustroute naar het oosten, terwijl de M6202 door de bergen naar het noorden snijdt.

Alle informatie die je nodig hebt om met de auto in Frankrijk te rijden vind je op de transportpagina van Frankrijk.

Met de bus naar Nice

Met Flixbus kan je eenvoudig vanuit verschillende steden in Nederland of België naar Nice reizen, maar ook binnen Frankrijk kan je eenvoudig rondreizen.

Met de trein naar Nice

Gare Nice Ville (Avenue Thiers), aan de rand van het stadscentrum, ligt op iets meer dan 1 km van de Middellandse Zee. Het station biedt bestemmingen langs de Franse Middellandse Zeekust, maar ook verder naar het noorden naar de rest van Frankrijk en over de grens naar Italië.

SNCF is de uitbater van de Franse spoorwegen. Chemins de Fer de Provence organiseren ook uitstapjes naar Digne-les-Bains in de bergen.

Voor internationaal reizen vanuit Nederland of België naar Frankrijk kan je best eens een kijkje nemen op de transportpagina van Frankrijk. Daar vind je ook alle informatie over treintickets.

Met de boot

Nice is het perfecte startpunt als je van plan bent het eiland Corsica te bezoeken, met regelmatige veerdiensten tussen de stad en verschillende Corsicaanse havens. Corsica Ferries verbindt Nice met Bastia, L’Ile Rousse, Calvi en Ajaccio. Het is vrij eenvoudig om van de haven naar het centrum van de stad te komen (zeker als je geen bagage bij je hebt). Je kan 15 minuten stappen, profiteren van het Vélo Bleu-fietsverhuurprogramma of op een van de reguliere busdiensten stappen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar