Valencia

Stedentrip Valencia

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Valencia

Een korte rit van de Costa Blanca-resorts is Valencia een van de hipste reisbestemmingen in Spanje geworden, maar ook is een stedentrip Valencia een van de populairste city trip bestemmingen in Europa.

De afgelopen jaren algemeen het ‘nieuwe Barcelona’ genoemd, heeft een zware last van verwachtingen op de schouders van Valencia gelegd, maar de stad is onbezonnen, mooi en zelfverzekerd genoeg om de hype waar te maken.

De overgang van arme Catalaanse neef naar stralende ster is grotendeels te danken aan één enorm project, het moderne architecturale wonder La Ciudad de las Artes y las Ciencias (De Stad van Kunsten en Wetenschappen), ten zuidoosten van het centrum. Dit buitengewone complex van futuristische bouwwerken herbergt een eclectische reeks attracties, waaronder een oceanografisch park, IMAX-theater, operagebouw, sportarena en een toegankelijk wetenschapsmuseum.

De geplaveide steegjes van de historische oude stad zijn ook vol bezienswaardigheden, zoals het grote Plaza del Mercado, een marktplaats waar producten uit de hele regio worden gekocht en verkocht. Dan is er het imposante gotische grootste deel van de kathedraal van Valencia, waarvan de legende beweert dat het de laatste rustplaats is van de Heilige Graal. Bovendien kun je naar de top van de toren klimmen voor een panoramisch uitzicht. Ook een kijkje waard is het sierlijke Palacio del Marques de Dos Aguas, een prachtig 18de -eeuws voormalig paleis dat nu het Nationaal Keramiekmuseum huisvest.

Neem de tijd om door de lintachtige Túria-tuinen te wandelen, die de loop van een voormalige rivier volgen, een groene strook door de stadsuitbreiding snijden en de oude stad verbinden met de Stad van Kunsten en Wetenschappen en de kust. De oorspronkelijke waterweg werd drooggelegd en omgeleid na catastrofale overstromingen in 1957.

De op twee na grootste metropool van Spanje rust ook niet als de zon ondergaat. ’s Nachts vormt de historische oude wijk het decor voor een opwindend nachtleven en dineren. Bovendien is het slechts enkele minuten verwijderd van het strand, ideaal om de ochtend erna te chillen wat gerust is toegestaan tijdens een drukke stedentrip Valencia.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar