Milaan

Stedentrip Milaan

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Milaan

Met enorme stadsuitbreiding en de reputatie de koude Lombardische hoofdstad te zijn, voelt Milaan niet als een typisch Italiaanse metropool, maar dankzij de kolonisten uit het hele land die hier hun thuis hebben gevonden, zullen bezoekers heel Italië in één stad vinden tijdens een stedentrip Milaan.

Milaan staat bekend als een centrum van mode, financiën en voetbal en is onbetwist de meest stijlvolle stad van het land. Trendy bars en boetieks staan schouder aan schouder in de achterstraten, terwijl op de drukke verkeersaders machtige torens de superieure economische invloed van de stad aangeven. Milaan is ook de thuisbasis van twee grote voetbalclubs, A.C. Milan en Inter Milan, die het historische San Siro-stadion delen.

Als het epicentrum van Italiaanse mode en interieurontwerp, is er zeker een buzz in de stad. Internationale fashionista’s, ontwerpers, supermodellen en paparazzi komen twee keer per jaar naar Milaan voor de lente- en herfstbeurzen. Veel high-end ontwerpers gebruiken nog steeds de vertrouwde producenten van de stad en het blijft een van de beste plekken ter wereld om te shoppen.

Ondanks de sfeer van moderne flair, is hier ook een rijke geschiedenis. Dwars door de moderne grootstedelijke drukte en je struikelt over talloze indrukwekkende kerken en paleizen. Begin met de adembenemende Duomo di Milano in het stadscentrum, een kolossale gotische kathedraal, een van de grootste ter wereld. Dan is er de Santa Maria delle Grazie-kerk, die het gerestaureerde Laatste Avondmaal-schilderij van Da Vinci herbergt en bombardementen in de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

Er is ook genoeg te zien in de buurt van de Duomo, waaronder het legendarische operagebouw van de stad, La Scala, en het Sforza-kasteel, een groots middeleeuws fort. Vlakbij is Galleria Vittorio Emanuele II, een oude en glamoureuze winkelgalerij met arcades.

Niet alle esthetische aantrekkingskracht van Milaan ligt in het historische centrum. De mooie wijk Navigli in het zuiden is populair geworden vanwege de vele bars en restaurants, evenals de chique wijk Brera en de levendige universiteitswijk.

Ondertussen ondergaan voormalige industriële gebieden een volledige make over, zoals het oude Fiera-gebied, dat nieuwe appartementen, een park, een museum voor hedendaagse kunst en een drietal futuristische wolkenkrabbers omvat. Het is een gewaagde heruitvinding als deze die ons eraan herinnert dat Milaan echt de meest dynamische stad van Italië is.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar