Krakau

Stedentrip Krakau

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Krakau

Bij een stedentrip Krakau trek je naar een van de best bewaarde oude steden in heel Europa, en hoewel het de op één na grootste stad van Polen is, wedijvert het met Warschau in elke claim de culturele hoofdstad van het land te zijn.

Als thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Midden-Europa, en als een van de weinige delen van Polen die niet door Duitsland of Rusland was geannexeerd (in plaats daarvan kreeg Krakau de mildere Oostenrijkers), heeft de stad altijd boven haar gewichtsklasse gestaan als een plaats voor onafhankelijke kunst en gedachte .

Als je cultureel minded bent is een stedentrip Krakau iets als een leerboek van gotische, renaissance- en barokke architectuur, waardoor het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Krakau is niet alleen oud en mooi, maar het is ook een stad die graag uit zijn dak gaat. Met een van de hoogste concentraties pubs, clubs en bars in Europa, is het opsporen van de beste van hen in de achterafstraatjes van de oude stad en de hippe wijk Kazimierz een van de ware genoegens van de stad.

De prijzen zijn aanzienlijk lager dan in de rest van West-Europa en daardoor is de stad populair geworden voor vrijgezellenfeesten. Toch is dit geen grootstedelijke feestgebied, veel uitgaansgelegenheden in Krakau hebben echt karakter en charme, en het theater, de opera en de klassieke muziek van de stad zijn ook een grote trekpleister.

Hoewel de Poolse keuken misschien niet echt een internationale reputatie heeft, heeft Krakau genoeg uitstekende restaurants om elke scepticus te overtuigen. Een recente gastro-boom gericht op lokale, traditionele gerechten heeft de stad tot een geweldige plek gemaakt om te meer te leren over of proeven van deze gerechten.

Voor degenen die op zoek zijn naar frisse buitenlucht, is het landelijke achterland van Krakau ook verbluffend mooi. Net ten zuiden van de stad beginnen bergen te rijzen, gevuld met diepe valleien met daarbovenop verwoeste kastelen. De regio biedt zelfs alpineskiën op slechts 100 km afstand in het Tatra-gebergte, een populaire winterdagtrip voor de lokale bevolking.

Ze zeggen dat je niet altijd alle mensen kunt plezieren, maar Krakau is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. De grootste trekpleister van Polen lokt bezoekers om verschillende redenen, maar of je nu gemotiveerd bent door geschiedenis of hedonisme, architectuur of kunst, een stedentrip Krakau zal er voor zorgen dat je ongetwijfeld onder de indruk bent.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar