Helsinki

Stedentrip Helsinki

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Helsinki

Stijlvol zonder zelfbewust te zijn en de thuisbasis van een eclectische mix van Scandinavische, Russische en Sami-cultuur, het sympathieke Helsinki is een nauwkeurige weerspiegeling van Finland zelf waardoor een stelentrip Helsinki je laat kennismaken met een heel land.

De Finse hoofdstad, die uitkijkt over de Finse Golf in de richting van Estland, is altijd een zeestad geweest en de haven is nog steeds het hart van de stad.

Helsinki heeft een karakter dat de geografische ligging perfect weerspiegelt – op de historische breuklijn tussen het Zweedse en het Russische rijk. Hoewel de stad onmiskenbaar Scandinavisch is, tonen de architectuur en de voorliefde van de lokale bevolking voor wodka de duidelijke invloed van moeder Rusland.

Maar belangrijker dan beide is de invloed van de zee en de maritieme geschiedenis die daarmee gepaard gaat. Ongebruikelijk voor een stad van zijn omvang, heeft Helsinki 315 eilanden en een kustlijn van bijna 100 km.

Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn te vinden aan het water, van het door UNESCO beschermde zeefort Suomenlinna tot de prachtige stranden van de eilanden Pihlajasaari en Uunisaari. De visrestaurants van Helsinki die ook ongeëvenaard zijn, probeer zeker de baars, witvis, snoekbaars of zalm geserveerd met nieuwe aardappelen in de zomer, terwijl het legendarische rivierkreeftseizoen in augustus begint.

De wisselende seizoenen, met name de lange donkere winterdagen, hebben ook het karakter van de stad beïnvloed, niet in de laatste plaats in de gezellige bars en restaurants die goed tot hun recht komen als het sneeuwt.

Daarentegen laten de lange zonnige dagen van de zomermaanden je genieten van de niet-ironische naam Winter Tuin, wandelen langs het Ruoholahti-kanaal of een duik nemen in het Kumpula openluchtzwembad. Wat het seizoen ook is, mis een uitstapje naar de Kotiharju-sauna niet, de oudste openbare houtsauna in de stad.

Buiten is er ook altijd genoeg te doen, zoals vissen, fietsen, golfen of een bezoek aan het Finse natuurcentrum in het nabijgelegen Nuuksio National Park als een van de zomerse hoogtepunten. Probeer in de winter schaatsen, skiën en snowboarden of ga langlaufen op een van de speciale routes van de stad. Het is misschien een beetje donker in de winter, maar een stedentrip Helsinki is echt het hele jaar door de moeite waard.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar