Boedapest

Stedentrip Boedapest

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Boedapast

Uitgespreid langs de oevers van de Donau, met de heuvels van Boeda op de achtergrond, is de natuurlijke schoonheid van Boedapest overvloedig waardoor je zal genieten van een stedentrip Boedapest. Maar bekroond met grand fin-de-siècle en art nouveau-architectuur, geldt het zichzelf als een van Europa’s meest opvallende steden.

Genieten van cafeïne en romige kipferls in zijn majestueuze traditionele koffiehuizen zet alleen maar de toon voor een stad die geniet van de hoge cultuur van galerijen van wereldklasse, klassieke muziek en literair theater.

Geniet van de prachtige spa’s, gevuld met mineraalwater uit de omliggende thermale bronnen, kom tot rust in de natuurlijke hete zwavelbaden of ontspan met een massage onder art nouveau grandeur.

Wat nu de Hongaarse hoofdstad is, ontstond oorspronkelijk uit drie afzonderlijke steden: Buda en Pest, aan weerszijden van de Donau, plus Óbuda in het noorden. De drie verenigden zich in 1873, en hoewel Óbuda misschien in de schaduw van zijn bekendere buren leeft, was het de plaats van de oorspronkelijke Romeinse nederzetting van de stad, waar de ruïnes van een amfitheater, grafstenen en standbeelden nog steeds te bezichtigen zijn.

Eensgezindheid in naam betekende niet uniformiteit in karakter, en de verdeling van de Donau heeft Buda en Pest met zeer verschillende persoonlijkheden achtergelaten.

In Buda beklimmen bezoekers kronkelende straatjes naar het kasteeldistrict om te genieten van een schat aan geschiedenis. Er zijn weinig overblijfselen van het Buda-kasteel zelf, hoewel het koninklijk paleis in renaissancestijl, de Matthiaskerk en het Vissersbastion allemaal in de buurt intrigerende bezienswaardigheden zijn.

Pest is waar alle actie plaatsvindt. De indrukwekkende fin-de-siècle-architectuur en brede boulevards daagden Wenen uit als de belangrijkste stad van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Het is de thuisbasis van het parlementsgebouw, talloze kunstgalerijen en meer opera-, concerten en balletvoorstellingen dan er dagen van de week zijn.

De beste restaurants zijn ook aan deze kant van de rivier en het is hier ook waar het nachtleven door gaat tot in de vroege uurtjes. Probeer voor een uniek drankje een ruïne pub, het netwerk van bars in Boedapest in niet meer gebruikte gebouwen, waaronder voormalige huurkazernes, fabrieksgebouwen en gemeenschapscentra.

Het Hongaars zelf is misschien ondoordringbaar vreemd, maar zelfs als je geen woord spreekt, voel je je al snel thuis tijdens een stedentrip Boedapest.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar