Valencia

Uitgaan en shoppen in Valencia

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Valencia

Valencia biedt een overvloed aan shopping mogelijkheden, van moderne high-street fashion tot vintage antiek en de klassieke toeristische souvenirs.

Belangrijkste shoppinggebieden in Valencia

De belangrijkste winkelstraat in Valencia is Calle Colón en de steegjes die uitmonden in kleinere boetiekjes en luxe modehuizen. Ga voor de hipste mode in de stad naar Calle Poeta Querol voor een groot aantal designerwinkels. Wie op zoek is naar antieke souvenirs, kan rond Plaza Merced interessante curiosa vinden, zoals posters voor stierengevechten en vintage ansichtkaarten.

Markten in Valencia

Je kan bijna elke dag van de week een markt vinden. Mercado Central in het historische centrum van Valencia heeft meer dan 1.000 kraampjes met een groot aantal lokale voedselproducten. Het is de beste plek in de stad om jamón (Ham en kaas) te kopen. De grootste vlooienmarkt opent elke zondag op Plaza Luis Casanova. De reeks antieke kraampjes en goederen uit de tweede hal is misschien niet zo groot als el Rastro in Madrid, maar je kan toch af en toe een juweeltje tegenkomen. Koopjeskleding en accessoires zijn op donderdag in overvloed te vinden op de Cabanyal Market.

Shoppingcenters in Valencia

Internationale ketens, designerwinkels en moderne warenhuizen zijn te vinden in de omgeving van Calle Colón en Plaza Merced. De beroemdste winkel in Valencia is El Corte Inglés op Plaça de Catalunya, onderdeel van een nationale keten, die wordt beschouwd als de belangrijkste warenhuizen van Spanje. De Mercado de Colón is een modernistisch gebouw met een uitgebreide selectie aan boetieks.

Uitgaan in Valencia

Valencia komt serieus uit de hoek als het eenmaal donker is. In de smalle straatjes van Barrio del Carmen vindt de meeste actie plaats, maar verwacht niet vroeg te beginnen het komt allemaal pas rond middernacht op gang.

Andere populaire uitgaansgebieden zijn de Avenida de Aragón, Plaza de Canovas en de universiteitszone Avenida Blasco Ibáñez. In de zomer zijn de Paseo Neptuno aan het strand en de nieuwe haven uitzonderlijk levendig en trekken de meest trendy stedelingen van de stad aan.

Voor updates over de hotspots van de stad, bekijk de gratis Engelstalige tijdschriften Cool Carmen en 24/7 Valencia, ook op de website van Visit Valencia vind je de laatste nieuwtjes of haal een exemplaar op van Eventos en Valencia dat je kan vinden in het VVV kantoor.

Clubs in Valencia

L’Umbracle

Deze verfijnde locatie in de iconische Ciudad de las Artes y Ciencias, of Stad van Kunsten en Wetenschappen, is in de zomer van donderdag tot zondag open tot zonsopgang. Er is een buitenterras en een kelderclub, Mya, met drie kamers die respectievelijk electro, Latin en hip hip/r ’n b spelen. Kijkje op de website van L’Umbracle voor alle informatie.

Radio City

Ruim en sfeervol, Radio City straalt karakter uit met zijn wirwar van neonreclames en met lichtstrips bedekt plafond. Deze multifunctionele hotspot, een nachtbar, discoclub en muzieklocatie, biedt onderdak aan een breed scala aan uitvoeringen, van theateracts tot flamencoshows tot opkomende talentenjachten.

live muziek in Valencia

Loco Club

Loco Club heeft een muzikaal programma samengesteld dat brutaal genoeg is om te schommelen tussen blues, jazz en rock, en soul, powerpop en indie. Het is een industrieel ingerichte bar die vaak tot de nok toe gevuld is met muziekliefhebbers. De maandelijkse showcase van nieuwe muziek en flamenco-avond behoren tot de meest populaire.

Wah Wah Club

Funky interieurs en een relaxte sfeer maken Wah Wah Club een van Valencia’s meest populaire “after dark spots”. Deze levendige muzieklocatie toont opkomende Spaanse bands en dj’s, voornamelijk in de alternatieve, elektronische, rock- en indie-genres. Er worden regelmatig thema-avonden georganiseerd naast een verscheidenheid aan drankpromoties.

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar