Rome

Uitgaan en shoppen in Rome

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Rome

Italië heeft een welverdiende reputatie voor kwaliteit en nergens is er meer te verkrijgen dan in de winkels, studio’s en gespecialiseerde boetieks van Rome. Grote merken zijn goed vertegenwoordigd, maar het zijn de op maat gemaakte lederwaren, kleding, accessoires en etenswaren die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Hou er rekening mee dat gespecialiseerde en kleinere winkels in de namiddag een beetje gescholden kunnen zijn. Supermarkten en grotere winkels blijven de hele dag open, zelfs op zondag.

Belangrijkste gebieden om te shoppen in Rome

Op Via Condotti hebben alle grote ontwerpers hun winkels. Voor kleinere, onafhankelijke boetieks probeer Via del Boschetto, Via del Pellegrino en Via dei Governo Vecchio. Voor reguliere labels en ketens, ga je best naar de Via del Corso. Luxe goederen om mee naar huis te nemen zijn onder andere diverse azijn, truffels en olijfolie. Castroni (Via Cola di Rienzo 196) verkoopt tal van regionale culinaire rijkdommen van Italië.

Markten in Rome

De grootste vlooienmarkt van Rome is de uitgestrekte Porta Portese in Trastevere (zondag 07.00-13.00) en is de plek om antieke snuisterijen op te halen voor een goede prijs. De oudste en meest bekende voedselmarkt is de Campo dei’Fiori (maandag tot zaterdag 08.00-13.00) voor alles van verse producten en vis tot prachtige bloemen.

Shoppingcenters  in Rome

Het oudste winkelcentrum van Rome is het Cinecittàdue Centro Commerciale. Het heeft alles wat je maar wil als je gaat shoppen in Rome, van parfumwinkels tot speelgoedwinkels voor kinderen. Het grootste winkelcentrum van Rome, Euroma2 heeft maar liefst 230 winkels.

Souvenirs uit Rome

Typische Romeinse souvenirs zijn ontelbaar, stop in een plaatselijke winkel en bekijk de lokale lederwaren, van handtassen tot laarzen, of haal een handgesneden rozenkrans op in het Vaticaan. Uiteraard moet je limoncello toevoegen aan je boodschappenlijstje voor een goede herinnering aan deze stad.

Uitgaan in Rome

Het is misschien niet New York of Berlijn, maar Rome heeft zijn partyscene. Romeinen gaan laat uit en de pret begint pas echt na het eten. De wijnbars en cafés rond Piazza Navona en Via della Pace zijn de chicste.

De grootste concentratie van nachtclubs in Rome ligt in de districten Testaccio en Ostiense. Er is ook een kleine homoscene. De wijk Pigneto, op 15 minuten met de tram ten oosten van station Termini, is waar modieuze restaurants en cafés de artistieke, creatieve lokale bevolking bedienen.

shoppen in Rome
Uitgaan in Rome start bij een wijnbar.

Bars in Rome

Cul de Sac

Cul de Sac is al geopend in 1977 en zijn loyale lokale aanhang stroomt vaak uit naar het levendige Piazza Pasquino. Tussen eenvoudige houten tafels en banken vinden dorstige bezoekers een glas voor elk budget uit een uitgebreide menukaart met meer dan 1.500 wijnen.

Freni e Frizioni

Freni e Frizioni (wat zich vertaalt naar remmen en koppelingen) is gehuisvest in een voormalige autowerkplaats in Trastevere en is een van de coolste ontmoetingsplaatsen in Rome. Bij mooi weer stromen de spritz-nippende menigten naar dit plein in de buurt van de Lungotevere. Het is de hele dag open en is een geweldige brunchplek.

The Basement

Deze moderne, door de eigenaar gerunde bar is een verborgen juweeltje in een kelder in de chique wijk Prati en biedt creatieve cocktails en andere drankjes tegen redelijke prijzen, er is ook een beperkt menu met eten. De gastvrije en levendige sfeer zorgt voor veel terugkerende bezoekers. Neem een kijkje op de pagina van The Basement voor meer informatie.

Clubs in Rome

Black Out

Black Out organiseert live optredens van rockbands, maar ook heavy metal-, punk-, indie- en electro-avonden. Andere shows waren onder meer eerbetoon aan David Bowie, The Red Hot Chili Peppers en Pink Floyd. De locatie heeft twee zalen- een grote en een kleine, plus vier bars en een buitentuin. Je vindt de club Via Anagnina, 3, 00173 Rome, Italië.

Goa

Enkele van Europa’s beste dj’s spelen samen met talent van eigen bodem in Goa, dat zich in het postindustriële landschap van de opkomende Ostiense-wijk bevindt. House-, jungle- en technomuziek voeren de boventoon in een versleten theatrale wereld van hout, smeedijzer en hobbelpaarden. De menigte is stedelijk, dus kleed je dienovereenkomstig.

Live muziek in Rome

Auditorium Parco della Musica

Het ultramoderne auditorium van Rome beschikt over drie zalen die uit de ruimte te lijken komen met een opmerkelijke akoestiek en een groot amfitheater in de openlucht dat wordt gebruikt voor concerten en evenementen. Alles van pop en jazz tot dans en symfonische orkesten worden hier gehost, en de locatie is de officiële thuisbasis van de prestigieuze klassieke muziekacademie van Rome, Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

La Casa del Jazz

Het Casa del Jazz is gehuisvest in de voormalige villa uit 1920 van een maffiabaas en in beslag genomen door de gemeente. Het complex, verdeeld over drie verdiepingen, omvat een auditorium met 150 zitplaatsen, een café en een restaurant, en is dé plek voor internationaal bekende jazzacts.

Le Mura

In deze kleine bar en locatie voor livemuziek in de historische wijk San Lorenzo, aan de rand van het stadscentrum van Rome, vind je meestal meer locals dan toeristen. Bijna elke avond vinden er originele optredens van lokale en internationale muzikanten plaats, kijk op de website van Le Mura voor aanbiedingen. Genres variëren van house tot rock.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar