Londen

Uitgaan en shoppen in Londen

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Londen

Londen is een van ’s werelds grootste shoppingsteden wat shoppen in Londen eenvoudig maakt. Van designerjuwelen tot zuinige vintage kleding tot de allernieuwste technologie, het is er allemaal in overvloed. De drukke winkelstraten in het centrum van Londen zorgen voor een opwindende shopping ervaring, terwijl je meer ontspannen kan snuffelen in schilderachtige buurten zoals Dulwich, Hampstead Village en Parsons Green.

Belangrijkste shopping gebieden in Londen

King’s Road in Chelsea heeft een lange reputatie op het gebied van mode, net als Notting Hill in West-Londen, terwijl Shoreditch in het oosten beschikt over hypermoderne boetieks en een overvloed aan vintage. Oxford Street, Regent Street, Kensington en High Street, veel kledingswinkels hebben. In Tottenham Court Road, vind je dan weer elektrische apparaten. Old en New Bond Streets, zijn de thuisbasis van een high-end scala aan internationale ontwerpers, zoals Prada en Gucci, en de nabijgelegen Conduit Street heeft meer opvallende ontwerpers, zoals Vivienne Westwood. Covent Garden is een charmant centrum van speciaalzaken en ambachtelijke kraampjes, Carnaby Street staat vol met trendy producten.

Markten in Londen

In East End ben je nooit ver van een fantastische markt, of het nu gaat om de massale snuisterijen van Petticoat Lane,  de stijlvolle kleding van Spitalfields, de foodie-hemel van Broadway Market,  Brick Lane zijn ruim assortiment snuisterijen, of de prachtige zondagse bloemenmarkt op Columbia Road.

In het noorden is er de iconische en edgy Camden-markt en het beroemde antiekaanbod van Portobello Road in West-Londen, draaien nog steeds goed.

De Borough Market van London Bridge, staat bekend om de wereldwijde keuken, en in Brixton Market  sissen de heerlijke Caribische gerechten.

Shoppingcenters in Londen

De belangrijkste warenhuizen van Oxford Street zijn Selfridges, Marks & Spencer en John Lewis. High-fashion Liberty ligt aan Great Marlborough Street, met de hippe Carnaby Street er net achter.

Harrods in Knightsbridge, is een enorme toeristische attractie, en Fortnum en Mason, is goed voor typische Britse levensmiddelen. Westfield London, in Shepherd’s Bush, is een gigantisch winkelcentrum vol met high street- en designermerken. Zusterwinkelcentrum Westfield Stratford City is Europa’s grootste stedelijke winkelcentrum, vlak bij het Olympisch Park in Oost-Londen.

Souvenirs uit Londen

Naast souvenirwinkels met een overvloed aan parafernalia met het thema London Underground en de koninklijke familie, sommige kunnen een beetje nuttig zijn (theedoek London Tube Map) en sommige, nou ja, niet zo nuttig (poppen van de koninklijke familie, iemand?). Desondanks zijn e r  enkele mooie souvenirs te vinden. Museum- en galeriewinkels zijn gevuld met interessante aankopen, met name de Tate Modern heeft funky items die kleding, sieraden en kunstwerken omvatten, en voor luxe Britse geschenken zijn er gerenommeerde warenhuizen Fortnum & Mason en Harrods.

Neem ook een kijkje op de shopping pagina van Engeland voor andere leuke souvenirs.

Uitgaan in Londen

Londen transformeert ‘s avonds ’s avonds laat met glans en diversiteit als uitgaansstad. Bars en clubs voor elk wat wils zijn 24 uur per dag geopend en op elke willekeurige avond van de week vind je een feest en nieuwe vrienden om de avond mee te vullen.

Omgekeerd heeft de stad het afgelopen decennium tragisch gezien dat de helft van haar locaties voor livemuziek hun deuren hebben gesloten. Het gevoel doordringt dat langzaamaan de onafhankelijke locaties die het creatieve hart van de stad zijn met de grond gelijk gemaakt worden ten gunste van gezichtsloze ketens en appartementen voor de bevoorrechten.

Hoe dan ook, het potentieel in de stad is letterlijk bedwelmend. Soho in West End is de homobuurt, maar het heeft ook een rijke geschiedenis van hard drinkende pubs. De hipste bars zijn nu in Peckham, maar voor een cocktail-in-a-jam-jar-fix kun je naar de voorheen bandieten straten van Dalston en Hackney gaan. Angel of Clapham hebben een schat aan opties, en hoewel de straten van Camden en Brixton, traditioneel het hart van respectievelijk punk en reggae in de hoofdstad, niet zo rauw zijn als ze ooit waren, is er nog steeds een speciale energie op deze door regen- verpletterde trottoirs.

Hoewel er in theorie geen vaste sluitingstijden meer zijn en een aantal locaties verlengde of 24-uursvergunningen hebben aangevraagd, sluiten de meeste cafés en bars in de praktijk nog steeds om middernacht. Concerten beginnen normaal gesproken om 20 uur, en clubs openen meestal om 22 uur en blijven open tot 2 uur tijdens de week en sluiten rond 4 uur in het weekend.

shoppen in Londen
Uitgaan in een pub in Londen is gemakkelijk want je vind ze overal

Bars in Londen

Bradley’s Spanish Bar

Verscholen in een kleine, kronkelige straat bij Tottenham Court Road is een van de weinige overgebleven bastions van de klassieke Londense drinkcultuur. De fluwelen banken zijn misschien vervaagd en de toiletten zijn misschien een beetje vervallen, maar de vinyljukebox stopt niet totdat de bieren dat doen. Bezoek de website van de bar voor meer informatie.

The Auld Shillelagh

Londen is gezegend met een schat aan Ierse bars, maar The Auld Shillelagh is misschien wel de beste. Met zijn smalle bar is het niet een plek om te bezoeken als je niet graag met vreemden met je ellebogen stoot, maar het is nergens beter als de Ieren rugby spelen. Het spreekt voor zich dat het Guinness centraal staat in deze bar.

The George

Als je op zoek bent naar een traditionele Engelse pub, dan is de 17de-eeuwse George Inn het perfecte startpunt. Het serveert mede sinds de middeleeuwen en staat op de monumentenlijst. Als je daarna van bier wil genieten, vind je Borough Market net om de hoek.

Clubs in Londen

Bussey Building

De status als de hipste club van Peckham is moeilijk uit te dagen, nergens heeft het meer gedaan om het gebied op de kaart van het nachtleven te zetten als deze locatie met meerdere verdiepingen in blok A van het CLF Art Cafe. Je vindt er alle soorten dansmuziek, hoewel de club het meest bekend is om zijn legendarische, tweemaandelijkse South London Soul Train-clubavond.

Fabric

Fabric is al lang de spirituele thuisbasis van de Britse clubcultuur en bevat sets van ’s werelds beste dj’s die techno, house, drum n’ bass, electro en alles daartussenin spelen. De 2.500 tickets zijn meestal uitverkocht tijdens de meeste weekendavonden en als je de meeste ervaren Britse clubbers om een aanbeveling zou vragen, zouden ze je hierheen sturen.

G.A.Y.

Het is zeker aan het cheesier einde van de schaal, maar G.A.Y is een icoon van de Londense homocultuur. Gelegen op Soho’s Old Compton, traditioneel de thuisbasis van de LGBT-scene van de hoofdstad, bieden de drie verdiepingen een flamboyant scala aan entertainment, met thema-avonden, drankpromo’s en een videojukebox-systeem dat grote, feestelijke menigten trekt.

Ministry of Sound

Ministry of Sound, gelegen op de plaats van een oude busgarage, was de eerste nachtclub in het Verenigd Koninkrijk die zich toelegde op ‘house’-muziek. De muziek is zo populair geworden dat het Ministry of Sound ook een eigen platenlabel heeft, en die er trots op dat het de carrières van artiesten zoals Wretch 32 en Sigala lanceerde.

live muziek in Londen

Brixton Academy

Legendarisch onder de Londense muziekpodia en een favoriete stop voor zowel grote namen als alternatieve acts, het heeft een bijzondere voorliefde voor rock, metal en indie. Brixton Academy, dat voorheen een bioscoop was,  officieel bekend als O2 Academy Brixton, is een van de meest bezochte muzieklocaties van de stad geworden en tickets voor populaire namen zijn snel uitverkocht. Het is een van de grootste niet-arena-locaties van Londen, met een capaciteit van ongeveer 5.000 personen.

O2 Arena

Het is een hangar, maar de enorme multifunctionele arena in het hart van het O2-entertainmentcomplex in Greenwich trekt ’s werelds grootste namen en meest flamboyante shows aan. Sterren zoals Paul McCartney, Madonna, The Rolling Stones en, uhm, Peter Andre, hebben allemaal het podium van deze gigantische locatie van 20.000 personen.

shoppen in Londen
O2 arena

The Roundhouse

Van optredens met grote namen tot het Apple Music Festival, Camden’s Roundhouse is een juweel van de Londense livemuziekscene. Dit monumentale ronde gebouw met een capaciteit van 1.700 personen, en voorheen een locomotiefloods, staat bekend als een van de belangrijkste voor live optreden in Londen vanwege het geluid en de sfeer.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar