Lissabon

Uitgaan en shoppen in Lissabon

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Lissabon

Shoppen in Lissabon gebeurt in een van de mega-winkelcentra buiten de stad, die geleidelijk veel van de kleinere winkels van Lissabon verstikken, hoewel de Baixa-wijk nog steeds bloeit.

Belangrijkste shoppinggebieden in Lissabon

De duurdere outlets zijn te vinden aan de Avenida da Liberdade  en in de aantrekkelijke wijk Chiado in het westen boven Baixa. Lissabon staat al lang bekend om zijn conservatieve kleding, maar de renaissance van de stad heeft zich ook vertaald in een golf van nieuwe funky modewinkels, zoals Agencia, Rua do Norte 117, een winkel in jaren 70-stijl met een kapper en een bar.

Markten in Lissabon

De beroemdste markt van Lissabon is de Feira da Ladra (dievenmarkt), die van maandag t/m zaterdag van 09.00-19.00 op de Campo de Santa Clara begint, vol met allerlei snuisterijen, nog een ander excuus voor bezoekers om de tram te nemen 28. Belem heeft een antiekmarkt op de eerste en derde zondag van de maand, terwijl er elke zaterdag een biologische voedselmarkt plaatsvindt in Principe Real.

Shoppingcenters in Lissabon

Centro Colombo, op Avenida Lusíada, is het grootste winkelcentrum op het Iberisch schiereiland. Concurrenten zijn onder meer het winkelcentrum Amoreiras, Rua Carlos Alberta da Mota Pinto en het Centro Comercial Vasco da Gama, Parque das Nações.

Typische souvenirs uit Lissabon

Lokale ambachten omvatten manden en andere voorwerpen gemaakt van riet, koperen gebruiksvoorwerpen, borduursels en kant, aardewerk en ander keramiek.

Voor meer typische souvenirs uit dit prachtige land kan je ook een kijkje nemen op de shopping pagina van Portugal.

Uitgaan in Lissabon

Met vele delen van de stad die zijn overgegeven aan het najagen van plezier, is Lissabon een stad die het nachtleven serieus neemt.

Van oudsher is de Bairro Alto het bruisende centrum van de nacht, met zijn fado-muziekclubs, traditionele kantinebars en luxe discotheken. De bars zijn vaak open tot 4 uur open, en veel clubs gaan pas om 2 uur open en sluiten pas bij zonsopgang.

Veel van de actie is verplaatst naar de wijk Docas (dokken), net ten oosten van de brug, Ponte 25 de Abril. De ene bar na de andere bezet een rij verbouwde pakhuizen aan de Doca de Santo Amaro.

Terug richting de stad ligt de strip van Cais do Sodré vol met Afrikaans geïnspireerde clubs en drukke bars. De voormalige wijk Intendente is de thuisbasis van de hipste kunstzinnige avondjes uit, maar je moet misschien een praatje maken met een local om de verborgen bars te vinden in plaatsen zoals oude sociale clubs. Tijdens de zomer worden er op elke mogelijke locatie levendige optredens opgevoerd, van parken tot paleizen.

Het tweewekelijkse toeristenmagazine Follow Me Lisboa publiceert culturele evenementen. Tickets voor evenementen zijn te koop bij de Agência de Billetes para Espectáculos Públicos (ABEP); er is een kiosk in de zuidoostelijke hoek van Praça dos Restauradores.

shoppen in Lissabon
Uitgaan in Lissabon is levendig

Bars in Lissabon

Café-Bar BA

Tegen de trend van nogal saaie hotelbars in, is de kameleonachtige Café-Bar BA in het Bairro Alto Hotel een chique plek die populair is bij de lokale bevolking. Het verandert van een bar overdag in een kosmopolitische club met een wisselend nachtprogramma van dj’s en bands die jazz, bossa nova, blues en meer spelen.

Lounge

Deze relaxte locatie trekt een jong publiek, aangetrokken door het wisselende programma van muzikale evenementen en redelijk geprijsde drankjes. Het biedt een underground mix van electro en minimal techno in combinatie met live bands en af en toe een themafeest, het heeft een vriendelijke sfeer en zit vol in het weekend. Op de website van de Lounge vind je meer informatie.

Portas Largas

Verborgen achter dikke houten deuren, langs de geplaveide Rua da Atalaia, is de gastvrije steunpilaar Portas Largas. Met zijn decoratieve tegels en vintage radio’s is het een goede plek om je avond te beginnen, maar als de heerlijke cocktails eenmaal beginnen te stromen en de live bands beginnen, is het moeilijk om jezelf ergens anders naartoe te slepen.

Clubs in Lissabon

K Urban Beach

K Urban Beach kijkt uit over de rivier en er is een chill-out zone in de buitenlucht tijdens de zomermaanden. Het is een cool toevluchtsoord dat vaak wordt gebruikt als decor voor modeshows en VIP-feesten. Het is de moeite waard om je een beetje op te fleuren om de deurcode te respecteren. Voor de clubbezoekers met honger is er een sushibar op het terrein.

Lux Frágil

Lux Frágil is een ultrastijlvolle club die regelmatig grote electro- en house-dj’s aantrekt, evenals lokale, smaakmakende resident spinners. Van een niet meer gebruikte scheepssilo, is het uitgegroeid tot een van de populairste clubs in Portugal met een bar, club en dakterras om uit te kiezen.

Silk

Deze exclusieve uitgaansgelegenheid heeft een selectief deurbeleid, dus je moet van tevoren reserveren om toegang te krijgen. Gelegen in het levendige Chiado, met uitzicht op de zesde verdieping over de rivier de Taag, trekt deze chique diner- en dansclub een goedgeklede klantenkring die graag champagne drinkt, kletst en naar housemuziek luistert. https://silk-club.com/

Live muziek in Lissabon

Music Box

Music Box, een van de grootste clubs in Cais do Sodré, is het hoofdkwartier van Cultural Trend Lissabon, die geavanceerde, multidisciplinaire muziek en kunst tentoonstelt. De ruimte is een hybride van een concertzaal en een danslocatie met een helder geluidssysteem en elke week een altijd een opwindende selectie van muzikale grootsheid.

Senhor Vinho

Fado, de beklijvende liedjes en muziek geassocieerd met de zee, ontstond in de 19e eeuw in Lissabon en de melancholische tonen drijven uit talloze bars en casas de fado (fadoclubs) door de hele stad. Weg van de vele toeristenvallen, kan je kennismaken met het echte werk bij Senhor Vino, eigendom van Fado specialist Maria da Fé.

Village Underground

De Village Underground, gemaakt van met graffiti bekrabbelde zeecontainers die als een soort Transformer-robot zijn gestapeld, is een feestzone met een zusterlocatie met dezelfde naam in het Londense Shoreditch. Gebruikt voor optredens, tentoonstellingen en clubavonden, het is een geweldige plek om doorbrekende bands te ontdekken.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar