Brussel

Uitgaan en shoppen in Brussel

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Shoppen in Brussel

Als je gaat shoppen in Brussel vind je een heel scala van luxe boetieks tot markten.

Wat waar kopen in Brussel

Een klassiek Brussels souvenir is chocolade. Verse romige pralines zijn te koop bij Wittamer aan De Grote Zavel. Een andere naam om naar uit te kijken is het hoogwaardige Neuhaus, met meerdere vestigingen.

Belgische koekjes zijn een ander geschenk dat gegarandeerd een schuldige glimlach tovert bij de ontvanger. Dandoy, Boterstraat 31, produceert bitterkoekjes en de Brusselse specialiteit speculoos en Beermania, Waversesteenweg 174/176, heeft meer dan 400 soorten Belgisch bier en bijpassende glazen op voorraad.

Designerkledingwinkels en chique winkelstraten zijn geclusterd rond de chique Avenue Louise en Avenue de la Toison d’Or. De belangrijkste winkelstops op Avenue Louise zijn Caroline Biss, één van de vele modeboetieks, voor dagkleding in gedempte tinten, en Les Enfants d’Edouard, voor vintage spullen.

De smaken van zowel kinderen als volwassenen komen samen in de vele stripboekenwinkels in Brussel. Één daarvan is de centraal gelegen La Boutique Tintin, Rue de la Colline 13. Brusselse kant is te koop bij Rubbrecht, Grote Markt 23, of bij de grootste kantmaker van de stad, Manufacture Belge de Dentelle, Galerie de la Reine 6. De meeste souvenirkantwinkeltjes rond de Grote Markt zijn minder authentiek.

Markten

Elke dag is het marktdag in Brussel. Één van de beste is de bloemenmarkt, van dinsdag tot zondag op de Grote Markt, ook de plaats van de vogelmarkt op zondagochtend. Antiek wordt verkocht op de markt op de Grote Zavel, zaterdag- en zondagochtend, terwijl de rommelmarkt op de Place du Jeu de Balle, in de Marollenwijk, elke ochtend open is.

Shopping centers in Brussel

Winkelketens domineren langs de Nieuwstraat, maar interessantere winkels zijn te vinden in het gebied tussen de Rue de Midi en de Grote Markt. Een hoogtepunt is Les Galeries Royales St Hubert, een coole en elegante arcade uit de jaren 1840, waar nu veel designerwinkels zijn gevestigd.

Souvenirs uit Brussel

Typische souvenirs om naar uit te kijken zijn chocolade (pralines en truffels zijn het populairst), koekjes, bier, kantwerk en Kuifje-memorabilia.

Uitgaan in Brussel

Brussel, gelegen in het hart van Europa, heeft vaak topartiesten en ontluikende sterren die de stad bezoeken. Jazz is hier sterk sinds de jaren 1920 en is het hele jaar door te vinden in een cluster van locaties. De clubscene in Brussel is relatief nieuw en trekt massa’s lokale bewoners, expats en toeristen na veel rondhangen in de vele bars en Ierse pubs van de stad. De beste uitgaansgelegenheden zijn rond Place de St-Géry, Manneken-Pis en in de wijk Marollen, terwijl Matonge de plek is om Afrikaanse hotspots op te sporen.

Uitgaan in Brusssel
Als je uitgaat in Brussel moet je zeker proeven van de vele bieren die overal geschonken worden geschonken worden.

Cafés in Brussel

A La Mort Subite

België is terecht beroemd om zijn uitstekende bierselectie, niet in de laatste plaats die van trappistenmonniken in verschillende kloosters in het hele land. Brussel heeft bovendien zijn eigen idiosyncratische variëteiten, met name de spontaan gefermenteerde geuze en de fruitsmaak Kriek. A La Mort Subite, centraal gelegen, is een bierparadijs.

Delirium

Delirium biedt een selectie van meer dan 2.000 bieren. Dat is een wereldrecord, drankliefhebbers. Er zijn bieren uit meer dan 60 landen, dus als je genoeg hebt van het sterke Belgische spul, kan je altijd iets proberen dat je minder snel in een dutje brengt.

Le Belgica

Deze populaire uitgaansplek van Brussel is geweldig voor liefhebbers van arty plekken met een eigenzinnige en ongebruikelijke smaak. Een hippe menigte komt hier samen om het weekend op donderdagavond te beginnen, met geweldige deuntjes en een indrukwekkende selectie bieren voor degenen die geen zin hebben in iets van het cocktailmenu.

Clubs

Bazaar

Bazaar is een groot en populair restaurant/nachtclubcomplex in de Marollen. Er zijn twee grote zalen verdeeld over twee verdiepingen, waar grote namen passeren. Velen komen uit Londen om te spelen voor echtte liefhebbers, wat het beter maakt dan je gewoon bent van je gemiddelde clubavond.

Fuse

Deze voormalige bioscoop is de belangrijkste technoclub van Brussel. De fuse werd geopend in 1994 en biedt plaats aan 1200 zweterige clubbers, die vaak de beste dj’s uit de lokale scene hosten, om nog maar te zwijgen van velen uit Berlijn, Parijs en Londen. De Belgische dancescene is legendarisch, dus dit is een must voor clubfans.

Le Wood

Ooit een restaurant, is Le Wood nu een ultrahippe electrobar en club in het midden van een park en die voorop loopt in de opkomst van Brussel als de populairste clubstad van Europa. De bar is ook de moeite van het bekijken waard als je geen zin hebt om de hele nacht te dansen.

Live muziek in Brussel

Ancienne Belgique

Ancienne Belgique, zichzelf profilerend als de toonaangevende concertzaal van België, is de plek waar geavanceerde acts de stap omhoog maken vanaf het kleine podium. Sleaford Mods en Sufjan Stevens hebben deze scherpe locatie gesierd, wat je een idee geeft van de hipstercache die het in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Beursschouwburg

Beursschouwburg bestrijkt zowat elk muzikaal genre, van experimentele acts tot de allernieuwste indiesterren die vanuit Londen en New York de oversteek naar Brussel maken. Dat betekent dat je de kans krijgt om enkele van de hipste bands te zien in een intieme setting die veel minder hectisch is dan vergelijkbare locaties in de bovengenoemde steden.

L’Archiduc

L’Archiduc, met zijn gezellige hokjes en relaxte sfeer, is één van de beste plekken van de stad geworden om alle soorten jazz te horen, evenals een indrukwekkende selectie blues- en rootsmuziek. Het is het beste in het weekend, maar er zijn meestal ook doordeweeks shows.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar