Rome

Reisgids Rome

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Rome

Rome is als een mega groot feest met eindeloze gangen. Het maakt niet uit hoeveel je jezelf “volstopt” van zijn pracht, je hebt zelden het gevoel dat je voorbij de antipasta bent gekomen. Van de overblijfselen van de keizerlijke gloriedagen tot de Renaissance en de barokke rijkdom van het historische centrum, de Eeuwige Stad is een levend meesterwerk.

Het oude Rome, gesticht op zeven heuvels, was verdeeld in buurten met verschillende persoonlijkheden die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Op de westelijke oever van de rivier de Tiber vind je in Trastevere talloze pizzeria’s en restaurants. Aan de overkant van het water zijn de basiliek van Santa Sabina en de kerk van Sant’Alessio te vinden in Aventijn, een van de beroemde zeven heuvels. Op korte loopafstand ligt Testaccio, waar literaire liefhebbers de graven van de Engelse dichters John Keats en Percy Bysshe Shelley kunnen vinden.

Met zijn ontzagwekkende architectuur en kunstcollectie is Vaticaanstad ook een essentiële stop. In 1929 uitgeroepen tot onafhankelijke staat, is het de thuisbasis van de Sint-Pietersbasiliek (naar verluidt de grootste kerk in het christendom), het Vaticaanse museum en de ster van de Italiaanse Renaissance – de Sixtijnse Kapel.

Voorbij de zetel van het katholicisme zijn er de Spaanse Trappen, het Pantheon en Piazza Venezia, die allemaal in het historische stadscentrum te vinden zijn. Met zoveel juwelen van het oude Rome die op bijna elke hoek te vinden zijn, worden bezoekers teruggevoerd naar vervlogen tijden van strijdwagens en gladiatoren.

Maar er is ook het moderne Rome waar bijna 3 miljoen inwoners nauwelijks in het verleden vastzitten. Je vindt ze trendy bars innemen en genieten van de Romeinse gastronomie in de vele restaurants, Camp de’ Fiori is een opmerkelijke hotspot voor het nachtleven voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Ga overdag naar de ochtendmarkt in hetzelfde gebied, met verkopers die lokaal gemaakte limoncello, pasta en rijpe producten verkopen in hun kraampjes, of ga winkelen op de beroemde Via Condotti waar je de glamoureuze spullen van Prada of Valentino kan vinden.

Al met al is het onmogelijk om zonder bezienswaardigheden te zitten, iets niet te ruiken of proeven in Rome. Dus als je je ooit hebt afgevraagd wat ‘la dolce vita’ betekent, bereid je dan voor op een gedegen opleiding.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar