Valencia

Reizen in Valencia

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in Valencia met het openbaar vervoer

Het belangrijkste busbedrijf in Valencia is EMT  die tussen 6.30 en 22.30 regelmatig dagelijkse diensten aanbiedt. Er is ook een nachtbus vanaf de Plaza de Ayuntamiento, die van donderdag tot zaterdag tussen 23.00 en 3.00 rijdt.

Het ondergrondse metrosysteem is meer gericht op lokale pendelaars dan op toeristen, aangezien het de woon- en voorstedelijke gebieden bedient. Een uitbreiding verbindt de luchthaven echter met het stadscentrum (lijnen 3 en 5), de haven (lijn 5) en het strand van Malvarossa (lijn 4 die eigenlijk een tram is).

Meer ritten tickets en passen (van eendags- tot maandpassen) dekken alle vervoersnetwerken in de stad, inclusief de reis tussen de luchthaven en het centrum. De Valencia Tourist Card kan worden gebruikt op het bus-, tram- en metronetwerk. Met de Valencia Travel Card heb je dan weer een privé taxirit vanaf het vliegveld naar je accommodatie maar ook een driedaagse kaart om te reizen in Valencia met het openbaar vervoer.

Reizen in Valencia met de taxi

Radio Taxi Valencia (tel: +34 96 370 3333) en Teletaxi (tel: +34 96 357 1313) zijn de belangrijkste taxiaanbieders in Valencia. Metertarief is inclusief btw (tarieven stijgen ’s nachts en op zon- en feestdagen). Er wordt geen fooi verwacht, maar als je toch een fooi wilt geven, is het gebruikelijke bedrag 5 tot 10% van het metertarief.

Rijden in Valencia

De snelwegen in Valencia zijn uitstekend, maar tijdens de spits kunnen ze erg overbelast raken. De smalle straatjes in de historische wijken kunnen moeilijk te navigeren zijn en parkeren is moeilijk te vinden. Er zijn tal van betaalde parkeergarages in het stadscentrum. Blauwe markeringen met een meter betekenen betalen om voor een beperkte tijd te parkeren, terwijl gele markeringen betekenen dat u niet kunt parkeren.

Wil je met de eigen auto naar Valencia dan kan je ook een kijkje nemen op onze transportpagina van Spanje voor alle vereiste boorddocumenten en verkeersregels.

Auto huren in Valencia

De meeste grote internationale verhuurbedrijven hebben een kantoor op Valencia Airport, hoewel je meestal een betere deal krijgt van de lokale Spaanse operators.

De minimumleeftijd om een auto te huren in Spanje is 21 jaar. Een paspoort en een geldig rijbewijs zijn vereist. Tenzij je van plan bent om naar het platteland te rijden, is een auto huren niet nodig, aangezien het openbaar vervoer in de stad uitstekend is.

reizen in Valencia
Reizen in Valencia kan eenvoudig per fiets

 

Reizen in Valencia per fiets

Valencia is een geweldige stad om op twee wielen te verkennen, vooral in het historische centrum. Valencia Guias verhuurt fietsen en organiseert rondleidingen per fiets. Orange Bikes heeft een verscheidenheid aan fietsen beschikbaar, van mountainbikes tot elektrische fietsen.

Als alternatief kan je het openbare deelfietsschema van de stad, Valenbisi uitproberen. Een kortlopend abonnement is zeven dagen geldig.

Naar Valencia reizen

Naar Valencia vliegen

Afhankelijk van de periode en je vertrekplaats kan je al dan niet rechtstreeks naar Valencia vliegen. Over het algemeen is het een zomerse bestemming dus hou er rekening mee dat de prijzen van juli tot september hoger liggen dan in de rest van het jaar.

Met de auto naar Valencia

Op onze transportpagina van Spanje kan je lezen welke voorzorgsmaatregelen en documenten je nodig hebt om met je eigen auto naar en in Spanje te rijden.

Bereikbaarheid van Valencia in Spanje

Valencia is noord en zuid verbonden door de snelweg AP7, die langs de oostkust loopt met directe toegang vanuit respectievelijk Barcelona en Alicante. Verder landinwaarts is Valencia verbonden met Madrid via de snelweg A3. Om naar het noorden te reizen, is de A7 de belangrijkste snelweg die Valencia met Santander verbindt.

Met de trein naar Valencia

Treinreizen in Spanje zijn over het algemeen comfortabel, stipt en snel. Het centraal station in Valencia is Valencia Nord , met verbindingen naar verschillende nationale bestemmingen en voorstedelijke routes.

Het Spaanse spoorwegnet verbindt Valencia met de rest van Spanje, met regelmatige treinen naar Alicante, Madrid, Barcelona en Tarragona. De hogesnelheidstrein AVE verkort de reistijd tussen Valencia en Madrid tot 1 uur en 35 minuten. Er zijn geen directe internationale treinen vanuit Valencia. Je moet overstappen in Barcelona voor diensten naar Frankrijk en verder naar Nederland of België. Meer over internationale treinreizen naar Spanje op de transportpagina van Spanje.

Met de bus naar Valencia

Het belangrijkste busstation van de stad is de Estació Terminal d’Autobuses langs de Avenida de Menéndez Pidal, ten noorden van het stadscentrum.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar