Tallinn

Reizen in Tallinn

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in Tallinn met het openbaar vervoer

Tallinn heeft een uitgebreid netwerk van trams, bussen en trolleybussen, die allemaal worden geëxploiteerd door de lokale autoriteiten.

Het netwerk maakt gebruik van één chipkaart die je overal in de stad kan kopen bij postkantoren, R-kiosken en Maxima-winkels.  Je moet tegoed toevoegen voordat je reist en zo nodig extra tegoed opwaarderen. De Pilet-website biedt online opwaarderingen aan.

Papieren tickets zijn ook beschikbaar voor enkele reizen en kunnen rechtstreeks bij de chauffeur worden gekocht. Kinderen onder de zeven jaar en volwassenen die reizen met kinderen onder de drie jaar zijn gratis, evenals degenen die in het bezit zijn van een Tallinn Card. Het openbaar vervoer rijdt meestal van 6 tot 23 uur, hoewel sommige lijnen tot middernacht open blijven.

Reizen in Tallinn met de taxi

Je kan taxi’s aanhouden op straat of bij de standplaatsen bij de trein- en busstations. Vooraf geboekte taxi’s kunnen worden besteld bij een aantal lokale bedrijven zoals Reval Takso (tel: +372 601 4600) en Takso24 (tel: +372 640 8927). Zorg ervoor dat de meter is ingeschakeld of spreek vooraf een prijs af voor alle ritten.

Voor wie graag een taxi bestelt met een smartphone, zijn Uber, Taxify, Taxigo, Taxofon en Yandex.taxi populaire apps om een taxi te bestellen of een rit te delen.

Rijden in Tallinn

Rijden in Tallinn is gemakkelijk in Tallinn, met het compacte centrum van Tallinn, waardoor de reistijden laag zijn en de kans op verdwalen tot een minimum wordt beperkt. Je vindt alle informatie over de verkeersregels en boorddocumenten op de transportpagina van Estland.

Auto huren in Tallinn

Het is niet nodig om een auto te huren in Tallinn omdat de stad zo compact is, maar autohuur is handig als je van plan bent om dagtochten te maken naar andere bezienswaardigheden in Estland. Internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de luchthaven en in het stadscentrum.

Reizen in Tallinn met de fiets

City Bike, organiseert rondleidingen en verhuur per uur of per dag. Dankzij zijn kleine oppervlakte is Tallinn vrij gemakkelijk per fiets te verkennen, hoewel het het beste is om de drukkere delen van de stad te vermijden waar het verkeer druk kan zijn. https://www.citybike.ee/

Naar Tallinn reizen

Op onze transportpagina over Estland vind je nog meer informatie hoe je het makkelijkste in het land geraakt.

Met het vliegtuig naar Tallinn

Tallinn is een populaire bestemming voor een stedentrip en natuurlijk vliegen veel Europese luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Tallinn. Afhankelijk van je vertrekplaats en periode heb je al dan niet rechtstreekse vluchten. De luchthaven van tallinn ligt ongeveer 4 km ten zuidoosten van het stadscentrum van Tallinn.

Met de trein reizen vanuit Tallinn

Het treinstation van Tallinn, Balti Jaam, Toompuiestee 35,  ligt net aan de rand van de oude stad en biedt verbindingen naar binnenlandse bestemmingen zoals Narva, Pärnu en Tartu. Vanuit Tartu kun je de trein nemen naar Riga in Letland. Elron is de lokale operator van dienst.

De Russische Spoorwegen hebben ook een rechtstreekse dienst van Moskou en Sint-Petersburg naar Tallinn. De reis van Moskou naar Tallinn duurt ongeveer 14-16 uur, terwijl de reis van Sint-Petersburg naar Tallinn ongeveer zeven uur duurt.

reizen in Tallinn

Met de boot naar Tallinn

vanuit de haven van Tallinn vertrekken er Ferry’s naar de andere Baltische staten en Scandinavië.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar