Rome

Reizen in Rome

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in Rome met het openbaar vervoer

Het openbaarvervoersysteem van Rome omvat een metro, trams, voorstedelijke treinen en bussen, waarvan de meeste worden gerund door ATAC.  Er zijn drie metrolijnen met elke vijf tot tien minuten treinen tussen 5.00-23.30.

Alle tickets moeten vooraf worden gekocht en zijn te koop bij ATAC-balies, tabacchi (krantenwinkels) en bij automatische kaartjesautomaten in metrostations. Het goedkoopste ticket, de Biglietto Integrato a Tempo (BIT), is geldig voor maximaal 100 minuten reizen. Eendaagse, tweedaagse, driedaagse en wekelijkse passen zijn ook beschikbaar.

Je kan ook speciale passen kopen in combinatie met gratis toegang tot museum je leest hiervan alles op de highlightspagina van Rome.

reizen in Rome
Met het openbaar vervoer is het eenvoudig reizen in Rome.

Reizen in Rome met de taxi

Taxistandplaatsen, met officiële gele en witte taxi’s, bevinden zich op verschillende punten in het stadscentrum. Als je telefonisch een taxi reserveert, wordt de meter direct na het gesprek aangezet en niet bij het ophalen. Er wordt geen fooi verwacht. Om vooraf een taxi te reserveren, belt u Radio Taxi (tel: +39 06 3570), Radio Taxi Samarcanda (tel: +39 06 5551) of Pronto Taxi (tel: +39 06 6645).

Met de auto rijden in Rome

het kan zijn dat je met de eigen wagen naar Italië en bij uitbreiding Rome reist .

Autorijden in Rome is ingewikkeld gezien het aantal straten en het aantal autovrije zones (ZTL) in het stadscentrum, waar het verkeer van maandag tot en met vrijdag tussen 06.30 en 18.00 verboden is voor niet-inwoners van Zone B, C, D en E en op zaterdag tussen 14.00 en 18.00 en in Zone C van maandag tot en met vrijdag tussen 06.30 en 19.00 en op zaterdag tussen 14.00 en 19.00. In Zone Trastevere ZTL 2 is het verkeer van vrijdag tot maandag beperkt van 09.30-03.00, van woensdag t/m donderdag van 09.30-03.00 tussen mei en oktober. De beperking in Zone Travestere ZTL 2 wordt in augustus opgeschort.

Blauwe markeringen geven betaald parkeren aan. Je kan betalen aan de meter of de dichtstbijzijnde tabakswinkel. De handigste parkeerplaats is bij Villa Borghese en is 24 uur per dag geopend. Andere parkeergarages bevinden zich bij de stations Roma Termini en Roma Tiburtina.

Alle info over de verkeersregels in Rome vind je op de transportpagina van Italië.

Auto huren in Rome

Je kan een auto huren op de luchthaven, het treinstation en hotels. Je moet minimaal 21 zijn (leeftijdsgrenzen kunnen variëren afhankelijk van de autocategorie) en je hebt een creditcard en een EU-rijbewijs of een internationaal rijbewijs (IDP) nodig.

Reizen in Rome met de fiets

Fietsen, scooters en motoren zijn te huur bij Bici & Baci, en RomaRentBike.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar