München

Reizen in München

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in München met het openbaar vervoer

Münchener Verkehrs- und Tarifverbund GmbH (MVV) beheert het uitgebreide openbaarvervoersnetwerk van München. Dit bestaat uit een geïntegreerd systeem van Strassenbahn (tram)lijnen, buslijnen, U-Bahn (metro)lijnen en S-Bahn (voorstedelijke trein)lijnen.

Tickets zijn verkrijgbaar bij de blauwe kaartautomaat met het MVV-logo en bij andere kaartverkooppunten. Tenzij je een vooraf gevalideerd ticket hebt gekocht, moet je tickets valideren in blauwe Entwerter-machines, gemarkeerd met de letter ‘E’, bij het instappen.

Er zijn eendaagse, driedaagse en vierdaagse CityTour Cards verkrijgbaar waarmee je met het openbaar vervoer van het MVV-netwerk kunt reizen en waarmee je korting krijgt op meer dan 70 attracties in München en omgeving. Er zijn dagpassen voor één en drie dagen en maximaal vijf samenreizende volwassenen kunnen geld besparen door een groepsticket voor één dag (Partner-Tageskarte) te kopen.

Als alternatief kan je ook steeds de Hop-on Hop-off bus nemen.

Reizen in München met de taxi

Taxi’s in München zijn meestal crèmekleurige Mercedessen en kunnen veilig op straat worden aangehouden. Taxi-München (tel: +49 89 21610) en Isarfunk (tel: +49 89 450 540) zijn beide goede opties voor call-outs.

Met de auto rijden München

Vooral tijdens de spits kan het druk zijn, en parkeren is vaak problematisch en duur. Chauffeurs moeten er rekening mee houden dat trams altijd voorrang hebben in München, hoewel rijden op hun sporen is toegestaan en meestal onvermijdelijk. Bussen hebben voorrang bij het verlaten van haltes.

De handigste parkeergarages in München zijn Carpark am Stachus (Adolf-Kolping-Strasse 10) en Carpark Vor der Oper (Max-Joseph-Platz 4).

Meer over verkeersregels en de benodigde boorddocumenten voor Duitsland kan je lezen op de transportpagina van onze reisgids voor Duitsland.

 

reizen in München
München kan je eenvoudig per fiets

Reizen in München met de fiets

Call A Bike , uitgebaat door Deutsche Bahn (DB), heeft fietsen verspreid over München. Door het nummer te bellen, wordt een creditcardaccount aangemaakt, waarmee je een elektronisch vergrendelde fiets met een pincode kunt ontgrendelen. Je kan je ook online inschrijven. De creditcard wordt belast nadat de fiets in een fietsenrek is geplaatst. Zodra een account en pincode zijn ingesteld, kan je op elk moment elke beschikbare fiets gebruiken.

Je kan ook fietsen huren van Radiustours en Mike’s Bike

Naar München reizen

Met het vliegtuig naar München

Vanuit verschillende luchthavens uit Nederland en België kan rechtstreeks naar München vliegen.

Naar München met de auto

Alles over de nodige documenten en hoe je het gemakkelijkste in Duitsland kan rijden kan je lezen op de transportpagina van Duitsland.

Hoe kan je München met de auto bereiken

De A9 loopt vanuit Berlijn naar het zuiden naar München via Würzburg en Neurenberg, de A92 vanuit Passau komt de stad binnen vanuit het noordoosten, terwijl de A96 vanuit Lindau naar het westen loopt en aansluit op de A1 naar Zürich. Vanuit de Alpen is de hoofdroute de A95. Vanuit Salzburg gaat de A8 in noordwestelijke richting via München richting Ulm, Stuttgart en Karlsruhe, waar hij aansluit op de A5 naar Frankfurt. Snelwegen uit alle richtingen komen samen op de Mittlerer Ring

Met de trein naar München

Alle informatie over reizen met de trein en Duitsland kan je ook lezen op de transportpagina van Duitsland.

Het Duitse spoorwegnet is modern, uitgebreid en zeer efficiënt. München Hauptbahnhof (centraal station) bevindt zich op Bahnhofsplatz 2, in het centrum van de stad. Informatie over pan-Europese treinreizen is verkrijgbaar bij het EurAide-kantoor achter het Deutsche Bahn Reisezentrum.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar