Londen

Reizen in Londen

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in Londen met het openbaar vervoer

Transport for London exploiteert het openbaar vervoersnetwerk van Londen en biedt uitgebreide informatie over alle vormen van vervoer in Londen. De London Underground, ook wel de ‘Tube’ genoemd, is het oudste ondergrondse systeem ter wereld. Het netwerk is opgedeeld in zes zones die de prijs van tickets bepalen.

Een prepaid elektronische Oyster-kaart is de goedkoopste manier om door Londen te reizen,  informeer bij een metrostation voor meer informatie. Je kan ook een Visitor Oyster-kaart kopen voordat je in Londen aankomt en deze op je huisadres laten bezorgen.

Bussen zijn een van de goedkoopste manieren om door Londen te reizen,  alle busreizen in Londen kosten hetzelfde. Je dient te betalen met een Visitor Oyster card, Oyster card, Travelcard of in het VK uitgegeven contactloze betaalkaart.

Er wordt een scala aan rivierdiensten aangeboden langs de rivier de Theems, kies voor een snelle en frequente rivierbus of een meer ontspannen riviercruise. Thames Clipper River Bussen varen tussen Savoy Pier (centraal bij Embankment) en Royal Arsenal Woolwich Pier, met haltes zoals Canary Wharf Pier, Greenwich Pier en London Bridge City Pier. Een snelle pendeldienst loopt van Chelsea Harbor in het westen naar Blackfriars.

Een kabelbaan over de Theems, de Emirates Air Line, verbindt het schiereiland Greenwich in het zuiden met de Royal Docks in het noorden. De reis van Emirates Air Line, die de O2 en het ExCeL Centre verbindt, duurt vijf minuten en wordt dagelijks uitgevoerd.

Reizen in Londen per taxi

Je kan zwarte taxi’s op straat aanhouden of ze boeken via Dial-a-Cab en Radio Taxis. Minicabs moeten telefonisch worden geboekt, een gerenommeerd stadsbreed bedrijf is Addison Lee.

Met de auto rijden in London

Er geldt een dagelijkse toeslag voor alle voertuigen die van maandag tot en met vrijdag tussen 7 en 18 uur de congestieheffingszone in het centrum van Londen binnenrijden.

Parkeren kan 24/24 bij NCP parkings https://www.ncp.co.uk/

Meer over verkeersregels en boorddocumenten in Engeland kan je lezen op de transportpagina van Engeland.

Reizen in Londen met de fiets

Londen heeft een openbaar fietsschema genaamd Santander Cycles.  Meer dan 10.000 fietsen zijn te vinden bij 700 dockingstations die elke 300 tot 500 meter verspreid over de stad liggen. Fietsen zijn beschikbaar op basis van betalen per gebruik en lidmaatschap. Ga voor betalen-naar-gebruik-toegang naar een dockingstation met een creditcard of betaalpas om aan de slag te gaan. Fietsen zijn de klok rond en het hele jaar door beschikbaar.

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar