Boedapest

Reizen in Boedapest

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in Boedapest met het openbaar vervoer

De trams, bussen, metro’s, trolleybussen en treindiensten die het geïntegreerde openbaarvervoersysteem van Boedapest vormen, worden gerund door Budapesti Kozlekedési Központ . BKV Donau-veerboten hebben een zomerdienst.

Trams vormen de ruggengraat van het openbaar vervoer in Boedapest met een netwerk door de hele stad om te reizen in Boedapest. Ook de uitgebreide busdiensten zijn een populaire keuze. De vier metrolijnen van Boedapest bedienen voornamelijk Pest. Het meeste vervoer begint om 5 uur Met uitzondering van nachtbussen (gemarkeerd met É) is er na 23 uur nog weinig openbaar vervoer om te reizen in Boedapest.

Je kan een enkele reis of een carnet voor 10 ritten kopen. Travelcards zijn verkrijgbaar voor één, drie of zeven dagen. Als alternatief is de Budapest Card 24, 48 of 72 uur geldig en maakt het onbeperkt reizen met het openbaar vervoer mogelijk, samen met gratis of met korting toegang tot tal van attracties.

reizen in Boedapest met de taxi

Er zijn tal van taxi’s in Boedapest en de tarieven zijn goedkoper als je telefonisch reserveert. Het is mogelijk om taxi’s aan te houden op straat, maar controleer of ze een taxibord hebben en een geel kenteken hebben, want beide zijn wettelijk verplicht. Gebruik de taxikaart om een idee van de tarieven, aangezien de tarieven per bedrijf kunnen verschillen.

reizen in Boedapest
Met de taxi kan ook makkelijk reizen in Boedapest

Rijden in Boedapest

Centrale straten zijn vaak gestremd door wegwerkzaamheden en de kasseien van de stad kunnen voor een schokkerige reis zorgen waardoor deze manier van reizen in Boedapest niet altijd aangenaam is. Tramlijnen en ongebruikelijke rijtechnieken maken het navigeren door de hoofdstad een huiveringwekkende ervaring. De toegang tot het kasteeldistrict en het Margaretha-eiland is beperkt.

In de binnenstad mag niet langer dan drie uur geparkeerd worden, waarbij wielklemmen streng worden gebruikt. Parkeergarages met meerdere verdiepingen zijn 24 uur per dag geopend en veel grotere hotels hebben ondergrondse garages. Centrale parkeerplaatsen zijn op Aranykéz útca 4-6  en Szervita tér 8. Alternatieven zijn Futó útca 52 en Mester útca 30-3.

Als je met de eigen auto wil rijden in Boedapest en bij uitbreiding in Hongarije dan kan je ook een kijkje nemen op de transportpagina van Hongarije waar je alle informatie vind over de boorddocumenten en verkeersregels.

Auto huren in Boedapest

Voor het huren van een auto zijn een geldig nationaal rijbewijs, een WA-verzekering en een creditcard vereist. De minimumleeftijd is 21 jaar, maar sommige bedrijven vereisen dat chauffeurs ouder zijn dan 25.

Reizen in Boedapest per fiets

Terwijl fietsen langs de Donau populair is, zijn andere delen van de stad niet zo fietsvriendelijk.

Fietsen kan je onder andere huren bij Velo-touring. Boedapest heeft ook een eigen deelfietsregeling genaamd MOL Bubi met meer dan 1.000 fietsen en meer dan 90 stations. Je kan toegang kopen voor 24 uur, 72 uur of een week, dan zijn de eerste 30 minuten van elke reis gratis.

Naar Boedapest reizen

Op onze transportpagina over Hongarije vind je alle informatie die je nodig hebt om makkelijk in Boedapest te raken.

Naar Boedapest vliegen

Je kan naar Boedapest vliegen vanuit verschillende luchthavens in Nederland of België. Het is aangeraden om op voorhand je Airporttransfer te regelen, op die manier vermijd je opdringerige taxichauffeurs en is het risico kleiner om afgezet te worden.

Met de auto naar Boedapest reizen

Alle informatie over het reizen met de eigen auto naar Hongarije kan je deze op de transportpagina van Hongarije.

Hongarije heeft acht hoofdroutes, waarvan er zeven starten vanuit Boedapest. Bij het naderen van Boedapest zijn de twee belangrijkste snelwegen de M1 vanuit Györ en Wenen, en de M7 langs het Balatonmeer. De A4 vanuit Wenen leidt naar de Oostenrijks/Hongaarse grens bij Hegyeshalom, waar de M1 doorgaat naar Boedapest. De M3 verbindt Boedapest met Oost-Hongarije. Warschau is bereikbaar via de E77.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar