Praag

Reizen in Praag

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Reizen in Praag met het openbaar vervoer

Het goedkope en efficiënte transportsysteem van Praag is de beste manier om je door de stad te verplaatsen. Het wordt gerund door Dopravní podnik hlavního mĕsta Prahy (DPP), en het netwerk omvat de metro, trams, bussen en de kabelbaan naar de top van de Petrín-heuvel.

Je moet kaartjes vooraf kopen (jízdenky) ) en vooraf afstempelen bij het betreden van trams, bussen en het vervoersgebied van de metro. Deze zijn geldig voor alle vormen van openbaar vervoer en zijn verkrijgbaar bij kaartautomaten, de meeste tabakswinkels, informatiecentra en alle winkels met de rode en gele DPP-sticker. Een- en driedaagse passen zijn beschikbaar.

Reizen in Praag per taxi

Oneerlijke taxichauffeurs zijn van oudsher de plaag van Praag. De zaken zijn deels verbeterd, maar het is nog steeds verstandig om een gerenommeerd bedrijf als AAA te gebruiken en CityTaxi te gebruiken

Vermijd taxi’s die wachten buiten stations en belangrijke toeristische attracties. Taxi’s moeten wettelijk geregistreerd zijn, met een permanent geel daklicht en de bedrijfsnaam, het kenteken en de tarieven op beide voordeuren. Het is ook een goed idee om het tarief te bepalen voordat je in de auto stapt.

Met de auto rijden in Praag

Automobilisten in Praag moeten altijd voorrang geven aan bussen en trams. Rond het centrum zijn parkeerplaatsen moeilijk te vinden. Er zijn drie soorten parkeerzones op straat: oranje voor een verblijf tot drie uur, paars voor een verblijf tot 24 uur zonder parkeervergunning en blauw is enkel voor bewoners en bedrijven. In de buurt van metrostations in de stad zijn Park and Ride-parkings (met P+R aangegeven) ingericht. Ze zijn veilig en rekenen een vast tarief.

Hou je makkelijkste met de auto in Tsjechië kan je deze op de transportpagina van Tsjechië waar ook alles kan deze over de benodigde documenten en verkeersregels.

Auto huren in Praag

Een auto huren is niet echt praktisch voor iets anders dan uitstapjes buiten de stad. Je moet ouder zijn dan 21 jaar en minimaal een jaar in het bezit zijn van een volledig rijbewijs. Houd er rekening mee dat Tsjechië een nultolerantie heeft ten aanzien van rijden onder invloed, ongeacht hoe weinig alcohol is geconsumeerd. Een geldig nationaal rijbewijs, internationaal rijbewijs, paspoort en creditcard voor de borg zijn vereist. Voor personen onder de 25 jaar kan een toeslag voor jonge bestuurders van toepassing zijn.

reizen in Praag
Met de fiets reizen in Praag is ook eenvoudig

Reizen in Praag met de fiets

Fietsverhuur en groepsreizen door Praag zijn in de zomer verkrijgbaar bij City Bike vlakbij het Oude Stadsplein. Rekola is een klein deelfietssysteem, met een handvol stations in het stadscentrum.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar