Parijs

Reisgids Parijs

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Parijs

Parijs stelt zelden teleur. De thuisbasis van prachtige architectuur, boeiende kunst en ’s werelds beste restaurants, alleen de hardleerse zal de Lichtstad verlaten zonder verliefd te worden.

De inwoners van Parijs weten perfect hoe het leven moet zijn. De lunch is nooit gehaast, de plaatselijke kapper is eeuwig bezig en er is altijd tijd voor nog een glaasje rode wijn.

Het is onmogelijk om niet geboeid te zijn door Parijs als je bij zonsondergang over één van de lange, brede boulevards van Baron Haussmann of langs de oevers van de Seine loopt. Sta in de schaduw van de Sacré-Cœur van Montmartre en geniet eerst van het uitzicht van de stad, voordat je gaat je gaat klaarmaken voor het aperitief.

In Parijs draait alles om eten. Je kan eten in 3-sterren Michelin-luxe bij Guy Savoy vlak bij de Arc de Triomphe of plaatsnemen achter een dampende kom bouillabaisse aan de Rue de Seine en beweren dat je het beste eten van je leven hebt gegeten. Of het nu een lokale bistro of een gerenommeerd hotelrestaurant is, eten is in Parijs een serieuze zaak en iets om van te genieten, ongeacht het tijdstip van de dag.

Ga naar het Musee Rodin om “De Denker” te bekijken, te midden van prachtige tuinen die er prachtig uitzien, of het nu op een frisse wintermiddag of een wazige zomeravond is. Bewonder de meesterwerken van Monet in het Musee d’Orsay en ga het gevecht aan met de menigte in het magnifieke Louvre om een glimp op te vangen van de Mona Lisa.

Literatuurliefhebbers zullen een stad vinden die doordrenkt is van schrijvers. Drink een biertje bij Les Deux Magots, het café dat geliefd en bezocht werd door Hemingway, Sartre, Joyce en Brecht, en koop de beste Engelstalige boeken bij Shakespeare & Company. Het origineel sloot tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar deze recreatie uit de jaren 60 blijft één van de beste instellingen van Parijs voor degenen die veel waarde hechten aan boeken.

Ga shoppen in Le Marais en langs de stijlvolle Rue du Faubourg Saint-Honoré, voordat je doorgaat tot het ochtendgloren in enkele van Europa’s hipste uitgaansgelegenheden. En zorg ervoor dat je een datum vastlegt om terug te keren, want als het op Parijs aankomt, is één keer nooit genoeg.

Een spannend groot evenement zal plaatsvinden in de stad wanneer Parijs in 2024 gastheer zal zijn van de Olympische Spelen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar