Nice

Citytrip Nice

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Nice

Met de Middellandse Zee die langs de kusten kabbelt, is een citytrip Nice een topattractie aan de Côte d’Azur en een grote trekpleister voor toeristen. Verwacht geen kilometers goudkleurig zand – het strand is stenig en ruig, maar altijd vol met gebronsde zonaanbidders.

Toch is er tijdens een citytrip Nice naast zon en zee nog veel meer aan te bevelen in de op vier na grootste stad van Frankrijk. Nice heeft musea en galerieën in overvloed, evenals een decadent nachtleven en de uitgesproken Niçoise-cultuur om van te smullen.

De beste manier om de stad te leren kennen, is door het netwerk van straatjes en steegjes in de historische oude binnenstad te dwalen. Daar kan je de hordes minder avontuurlijke toeristen van je afschudden en de fijnere bars en restaurants van de stad ontdekken. Zorg ervoor dat je socca probeert, een gerecht zoals een crêpe maar gemaakt van kikkererwtenmeel, en een paar glaasjes lokale rosé. Ondertussen is Le Chateau, of Castle Hill, een must-see vanwege zijn weelderige vegetatie, afbrokkelende ruïnes en prachtig uitzicht op de lager gelegen stad.

Breng in het mooie stadscentrum zeker wat tijd door in de grootste openbare ruimte van Nice, Place Masséna, waarvan de herontwikkeling de voorbode was van een streven om de stad opnieuw vorm te geven. Tegenwoordig hebben verkeersluwe wegen plaatsgemaakt voor parken, tuinen en tramlijnen. Het lelijke busstation werd gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe Promenade du Paillon, een 1,2 km lange groene corridor die het Nationaal Theater met de kust verbindt. Het nieuwe Allianz Riviera-stadion is een even verbluffend staaltje van ecologische architectuur en produceert meer energie dan het verbruikt.

Hoewel het misschien klinkt alsof Nice de Dior-tassen van weleer heeft gedumpt voor tuinhandschoenen, is de glamour van de Côte d’Azur nog steeds aanwezig en bloeiend. Miljonairsjachten strijden om ruimte in de haven en er is geen tekort aan prestigieuze bars, restaurants en boetieks.

Natuurlijk heeft Nice misschien niet dezelfde exclusiviteit die zijn fin-de-siècle high society-klanten ooit zochten, maar deze bruisende stad heeft veel geschiedenis, groen en klasse om bezoekers tijdens een citytrip Nice goed te vermaken.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar