Tallinn

City trip tallinn

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Tallinn

De Estse hoofdstad Tallinn, gelegen aan de zuidelijke kust van de Finse Golf, heeft het soort prachtige oude binnenstad dat zo maar op een chocoladedoos zou kunnen en waar Disney-pretparkbouwers alleen maar van kunnen dromen.

Een city trip tallinn is overladen met kasseien, kastelen en kerktorens, doorspekt met een in het oog springend smorgasbord van middeleeuwse en barokke architectuur. Maar het zijn niet allemaal mooie paleizen en aangename binnenplaatsen, de stad wordt snel een moderne kracht om rekening mee te houden, want in en rond het centrum verrijzen glimmende nieuwe hotels en elegant ontworpen torens.

Niettemin doemt de geschiedenis op in de stad die eerst Reval heette vanaf het begin van de late 13de eeuw totdat zij en de rest van Estland in 1918 werden afgestaan aan de jonge Sovjet-Unie. De stad veranderde toen haar naam in Tallinn. Tegenwoordig is Tallinn de thuisbasis van een van de best bewaarde middeleeuwse oude steden van Europa, een UNESCO-werelderfgoed. Het is ook een toekomstgerichte stad met een houding die werd versneld door de onafhankelijkheid in 1991 en de toetreding tot het EU-lidmaatschap in 2004.

Sommigen zullen misschien beweren dat niet alle veranderingen positief zijn geweest voor de stad, aangezien de blijvende populariteit als plaats voor vrijgezellenfeesten een voortdurende bron van zorg is. Maar als bloeiende tech-startups-locatie met een ontluikende kunstscene, een eclectische verzameling restaurants en uitstekende bars, is er meer goed dan slecht te vinden.

Ondanks al zijn glinsterende nieuwe gebouwen en feestende vrijgezellen, blijven sommige tradities bestaan – niet in de laatste plaats de passie voor peperkoek die Tallinn ergens rond de 13de eeuw aan de wereld zou hebben gepresenteerd.

Markten vol met eigenzinnig antiek, fantastisch handwerk en dodelijke zelfgemaakte wodka maken Tallinn tot een winkelervaring om rekening mee te houden, terwijl de gouden zandstranden in de zomer zeer aanlokkelijk zijn.

Of je nu op zoek bent naar een feestweekend of een week wil genieten van een van de oudste culturele centra van Europa, een city trip Tallinn levert zeker wat op voor iedereen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar