Praag

City trip Praag

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Praag

Er zijn maar weinig steden in Europa die kunnen wedijveren met de ouderwetse schoonheid en charme van Praag. Tijdens een city trip Praag is er meer dan deze kleurrijke Tsjechische hoofdstad dan op het eerste gezicht lijkt, met een gelaagde aantrekkingskracht die verder gaat dan de geplaveide straten en mooie, meanderende rivier.

De bruggen, torenspitsen en kastelen op de heuveltop van de stad zorgen samen voor een hartverscheurend effect, vooral als je het geluk hebt een onverwachte tuin binnen de verborgen binnenplaatsen tegen te komen. De bloeiende kunst- en eetcultuur van Praag gedijt, en het live-entertainment is bijna net zo bekend als de sierlijke en gevarieerde architectuur.

Een mengelmoes van klassieke bezienswaardigheden en uitbundige monumenten, het spreekt voor zich dat de stad geen geheim meer is. Er was een tijd dat de onberispelijk bewaard gebleven oude stad van Praag uit het niets op de kaarten van reizigers leek te verschijnen dankzij zijn middeleeuwse steegjes en pleinen onaangetast door uitgebreide oorlogsbombardementen.

Tegenwoordig is het een belangrijke tussenstop op de continentale tour geworden en ondanks de zomerse drukte blijft het een heel speciale plaats. Als je slim genoeg bent om in de winter te een city trip naar Praag te ondernemen, wanneer de met sneeuw bedekte daken en met ijspegels beladen kerken bijdragen aan de sfeer, zal je er veel minder bezoekers vinden.

Het verleden van de stad zorgt voor een labyrintisch verhaal over zowel luxe als armoedig leven, en de dramatische geschiedenis vertelt veel over het karakter ervan. Het heeft koninklijke omwentelingen en renaissancebewegingen meegemaakt en heeft tijd doorgebracht onder nazi-bezetting en Sovjetcontrole. Voor erfgoedliefhebbers is er enorm veel om in te duiken tijdens een citry trip in Praag.

Typische bezienswaardigheden zijn de met standbeelden bezaaide Karelsbrug en de immense Praagse Burcht. Dwaal door historische steegjes op zoek naar afgelegen kapellen, verborgen binnenplaatsen en traditionele Tsjechische pubs die bieren van wereldklasse verkopen. De aantrekkingskracht van dit historische centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, houdt nooit op, met als bonus een snel groeiend aanbod van luxe hotels, moderne restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

Er zijn prachtige galerijen, musea en nachtclubs die de luidsprekers doen schudden. Eten, drinken en uitgaan worden hier allemaal serieus genomen, dus degenen die op zoek zijn naar een zinvol nachtleven zullen veel meer te beleven hebben dan de clichés over vrijgezellenfeesten.

De Tsjechische hoofdstad is een stad waar je verliefd op kunt worden tijdens je citry trip in Praag. Het is een plek om te smullen van heerlijke en traditionele gerechten en weg te zinken in een mix van architectuur die varieert van gotisch tot kubisme. Het is een plek om te genieten van gewaagde, humoristische kunstwerken voordat je een wandeling maakt in een park aan de rivier. Praag is een plek om lang van te genieten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar