München

City trip München

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over München

Gelegen in Zuid-Duitsland, ten noorden van de Beierse Alpen, aan de rivier de Isar, is München de derde grootste stad van Duitsland, de meest bezochte stad na Berlijn, en een stad die lijkt te genieten van zijn tegenstellingen waardoor een city trip München zeker iedereen kan bekoren.

Gelegen aan de rand van de met sneeuw bedekte Beierse Alpen, is het “meerlagige” München een stad die zwelgt in zijn tegenstellingen. Het is de meest bezochte bestemming van Duitsland na Berlijn, maar het presenteert twee heel verschillende gezichten aan de wereld.

Het eerste gezicht is dat van een moderne metropool, gedreven door technologie en innovatie, enigszins gekenmerkt door onder meer BMW (waarvan het hightech hoofdkantoor een grote bezoekersattractie is) en FC Bayern München, het hypersuccesvolle voetbalteam waarvan het 21ste-eeuwse stadion doemt op aan de rand van de stad als een gigantisch ruimtevaartuig.

De tweede gezicht is dat van een zeer traditionele stad, vooral bekend om de bierdrinkende luidruchtige bezoekers van het Oktoberfest, maar het hele jaar door gekenmerkt door dirndl-dragende serveersters, peperkoekarchitectuur en de uitdagende Duitse vorm van warme gastvrijheid die bekend staat als Gemütlichkeit.

Passend tussen de flitsende nieuwe boetiekjes en de sfeervolle oude bierkellers, voelen de lokale burgers zich op hun gemak bij deze mix van kosmopolitisch consumentisme en ouderwetse gebruiken. Het immense nieuwe, energiezuinige hoofdkantoor van Siemens werd gebouwd op een centraal plein waar nog steeds een middeleeuwse kerstmarkt is, dat zegt eigenlijk alles.

Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat je vastzit om iets te doen. De geschiedenis van München kent dieptes en laagtes, variërend van neoclassicisme tot nazisme, maar dat maakt het een fascinerende plek om te verkennen. Er zijn moderne kunstgalerijen en blitse nachtclubs (de stad is een van de oorspronkelijke huizen van disco), middeleeuwse kerken en dynastieke paleizen, cafés aan de rivier en historische theaters.

De musea herbergen ook enkele kunstcollecties van wereldklasse, niet in het minst in de drie prachtige Pinakothek-galerijen, gevestigd in aangrenzende gebouwen en elk met verschillende perioden uit de kunstgeschiedenis.

Het beroemdste deel van de skyline van München is nog steeds de 15de-eeuwse Frauenkirche, beroemd om zijn dubbele 100 meter hoge torens waar je vanaf de top een uitgebreid zicht over de omgeving krijgt.

Het Residenz, of het koninklijk paleis, is een andere grote trekpleister, waardoor bezoekers een complex van verschillende kamers en tuinen kunnen verkennen. In veel opzichten biedt het paleis een mooie analogie voor München als geheel, het is prominent, niet vies van weelde en er is wel iets om het hele jaar door in te duiken net zoals alle andere attracties tijdens een city trip München.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar