Londen

City trip Londen

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Londen

De status van Londen als een echte wereldstad is onuitwisbaar en een city trip Londen moet zeker op je lijst staan. Nieuwe bezoekers hebben tijdens een city trip in Londen de neiging zich te concentreren op het West End en de omliggende gebieden en dompelen zich onder in klassieke iconen van The Big Smoke; van zwarte taxi’s en rode dubbeldekkerbussen tot de gotische torentjes van de nabijgelegen Houses of Parliament.

De shoppingmogelijkheden passen bij elke stad, met de vlaggenschipwinkels in Oxford Street torenhoog als een baken. Dichtbij ligt Carnaby Street, met zijn rijke traditie met moderne invloeden, de sieradenwinkels van Bond Street en Covent Garden’s met een mix van designer- en vintagewinkels.

Maar voor degenen die er niet zijn om te winkelen, is er een overvloed aan culturele attracties om de meest fervente toerist te vermaken, van de National Portrait Gallery tot de Tate Modern en natuurlijk Buckingham Palace.

Voor de nieuwe foodie-generatie zorgt een levendige scene ervoor dat je op een dag in alle uithoeken van de wereld kunt dineren. Of je nu het Michelin-restaurant met drie sterren van Restaurant Gordon Ramsey, de voortreffelijke Ramen van Bone Daddies of het heerlijk gerookte vlees van Kiln wilt, je moet de meest kieskeurige eter zijn om niet een paar kilo bijgekomen tijdens een city trip in Londen.

Je zal je echter snel realiseren dat Londen een uitgestrekte stad is waar er leven is achter elke hoek en kant, en dat veel van de echte lekkernijen van de stad ver van het centrum liggen. Oost-Londen is het creatieve centrum van de stad, met de meest vooruitstrevende nachtclubs, bars en galerieën van het land verspreid over Shoreditch, Dalston, Hackney en Peckham.

Ga naar het zuidwesten voor de landelijke schoonheid van het met herten bevolkte Richmond Park, of de duizelingwekkende verscheidenheid aan fauna in Kew Gardens. En als je een voetbalwedstrijd of concert wilt bijwonen, ligt het iconische Wembley Stadium in het noordoosten en heeft een capaciteit van 90.000.

Met meer dan 300 talen die in de stad worden gesproken, vind je op elke hoek een andere geur en in elke winkel een nieuw geluid. Het is de schoonheid van een plek die uiteindelijk niet alleen aanvoelt als het centrum van de wereld, maar als de wereld in één stad. Een city trip Londen laat je dus kennismaken met de hele wereld.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar