Athene

City trip Athene

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Athene

Ondanks de financiële problemen die Griekenland tegen kwam de afgelopen jaren zal Athene voor altijd een Europees centrum van cultuur blijven, met prachtige klassieke locaties en musea van wereldklasse. Waardoor een city trip Athene de moeite waard blijft.

Hoewel het lijden van de economische crisis niet mag worden genegeerd, zullen bezoekers misschien verrast zijn te ontdekken dat de restaurants en bars van de stad het druk blijven hebben. Ondertussen zijn er geweldige deals te vinden, waarbij elke cent de lokale bevolking helpt.

De stad is vernoemd naar Athena, de godin van de wijsheid, die wordt gevierd door een oude tempel op de Akropolis, die trots uitsteekt boven de betonnen jungle van het moderne Athene. Het bereikte zijn hoogtepunt in de 5de eeuw v.C. als stadstaat, toen veel van de iconen van het oude Griekenland werden opgericht.

Het was hier dat de democratie werd geboren, het drama bloeide en Socrates de basis legde voor de westerse filosofie.

De Akropolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt bekroond met vier oude Griekse tempels, waarvan de meest bekende het majestueuze Parthenon is. In de buurt brengt het Akropolismuseum 21ste -eeuws design in het Griekse stedelijke landschap met zijn hightech-structuur en minimalistische tentoonstellingsruimtes. Dan heb je ook nog het meer bezadigde 19de-eeuwse neoklassieke Nationaal Archeologisch Museum, met ’s werelds mooiste collectie oude Griekse kunstvoorwerpen.

Onder de Akropolis gaat het toeristische Plaka over in het met vlooienmarkten bezaaide Monastiraki, dat op zijn beurt is verbonden door de drukke winkelstraat Ermou Street met het Syntagma-plein, de thuisbasis van het Griekse parlement, de plaats van talloze populaire protesten sinds de economische crisis.

Ten westen van Monastiraki ligt Psiri, vol met bars en tavernes, en nog verder naar het westen, de trendy postindustriële wijk Gazi, bekend om zijn nachtleven.

Grieks eten is geliefd over de hele wereld, en of je nu gyros of moussaka wilt, er zijn genoeg eetgelegenheden om uit te kiezen. Ga het centrum uit om meer gevarieerde gerechten en creatievere restaurants te vinden.

Na het diner is er het onverzadigbare nachtleven, met chique cocktailbars en dansclubs aan het water. Met zoveel plezier om te beleven, en een zalig mediterraan klimaat dat zich uitstrekt tot in de nacht en het grootste deel van het jaar, zal je je afvragen waar je je ooit zorgen over hoeft te maken.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar