Nice

Bezienswaardigheden Nice

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden Nice

Onderstaande bezienswaardigheden Nice zijn de highlights en de favoriete van onze lezers. Je kan ook een kijkje nemen op de attractiepagina van Nice voor alle attracties en speciale aanbiedingen.

Het belangrijkste VVV-kantoor van de stad bevindt zich midden in het stadscentrum. Het behulpzame personeel kan informatie, kaarten en brochures verstrekken. Ze kunnen ook rondleidingen en accommodatie regelen, evenals excursies buiten de stad. Andere vestigingen van het VVV-kantoor bevinden zich in Terminal 1 van de luchthaven en in het centraal station aan de Avenue Thiers.

Place Masséna

Het uitgestrekte Place Masséna, herkenbaar aan de charmante gebouwen met arcades die de noordkant van het plein flankeren, is sinds de bouw in de jaren 1840 het centrum van de stad. Het tramnetwerk van de stad stroomt naadloos langs het innovatieve kunstwerk van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa, wiens permanente tentoonstelling zeven standbeelden bevat die de zeven continenten vertegenwoordigen.

bezienswaardigheden nice
Place Masséna

Parc de la Colline du Château

Dit verheven park, de locatie van Castle Hill, steekt uit boven het stadscentrum en biedt een schaduwrijke plek om te ontspannen op warme zomerdagen. De soldaten van koning Lodewijk XIV hebben het oorspronkelijke kasteel misschien 300 jaar geleden vernietigd, maar het uitzicht over de bezienswaardigheden van Nice en de Middellandse Zee is de wandeling bergop waard, of je neemt gewoon een gratis lift.

bezienswaardigheden nice
Parc de la Colline du Château

Promenade des Anglais

Deze boulevard aan het water heeft nog steeds de charme van de belle époque en is een van de populairste bezienswaardigheden in Nice, met grote hotels aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere. Het is een populair trefpunt voor iedereen, van kinderwagens tot in-line skaters en breed genoeg om ze allemaal te verwelkomen. Neem een ligstoel mee als je in de zon wilt zonnebaden.

bezienswaardigheden nice
Promenade des Anglais

Plage Publique des Ponchettes

Recht tegenover Vieux Nice vindt je Plage Publique des Ponchettes, een kiezelstrand met gebronsde lichamen die ontspannen of een potje beachvolleybal spelen terwijl operators catamarans en jetski’s verhuren. Er zijn ook tientallen winkels en cafés in de buurt.

bezienswaardigheden nice
Plage Publique des Ponchettes

Oude stad (Vieux Nice)

De achterstraatjes van de oude binnenstad van Nice zijn gevuld met gezellige cafés, barokke kerken, charmante boetiekjes en flaneurs (kinderwagens). Parallel aan de kust loopt de Cours Saleya, de locatie voor een van de meest levendige lokale markten in Zuid-Frankrijk.

bezienswaardigheden nice
Oude stad

Musée Matisse

Musée Matisse is gevestigd in een prachtige Genuese villa en wordt omgeven door een vredige olijfgaard. Het toont het gevarieerde werk van de voormalige inwoner van Nice, Henri Matisse. Kunstliefhebbers kunnen ook zijn nabijgelegen graf bezoeken in de Monastère de Cimiez, een klooster in een respectabele buitenwijk net ten noorden van de stad. Alle informatie vind je op de website van het museum.

Adres: 164 Av. des Arènes de Cimiez, 06000 Nice, Frankrijk

Musée National Marc Chagall

Dit fantastische museum, gewijd aan de werken van Marc Chagall, toont enkele van zijn beroemdste stukken, waaronder de 17 Bijbelse Boodschap schilderijen. Er zijn ook fascinerende displays van sculpturen, mozaïeken, glas-in-loodramen en wandtapijten. In totaal is het de grootste verzameling werken van de Russisch-Franse kunstenaar in openbare handen. Op de website van Musée National Marc Chagall vind je alle informatie nodig voor bezoek.

Adres: Av. Dr Ménard, 06000 Nice, Frankrijk

Muséum d’Histoire Naturelle de Nice

Dit natuurhistorisch museum handelt over de rijke biodiversiteit van de Middellandse Zee en heeft meer dan een miljoen botanische, zoölogische en geologische exemplaren. Opgericht in 1846 door natuuronderzoeker Jean Baptiste Vérany en botanicus Jean-Baptiste Barla, toont het natuurlijke wonderen van over de hele wereld als een opmerkelijke herinnering aan de ongelooflijke flora en fauna van de regio. Op de website van het Muséum d’Histoire Naturelle de Nice vind je alle benodigde informatie.

Adres: 60 Bd Risso, 06300 Nice, Frankrijk

Villa Masséna

Deze elegante 19de-eeuwse villa toont kunst die het verhaal van Nice vertelt tijdens de vakanties van de late 19de eeuw toen bezoekers de geneugten van overwintering aan de Franse Rivièra ontdekten. De werken dateren van het einde van de 19de tot het begin van de 20ste eeuw, en de weelderige tuinen zijn alleen al de toegangsprijs waard.

adres: 65 Rue de France, 06000 Nice, Frankrijk

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC)

In een opvallend ontworpen galerij toont deze tentoonstelling meer dan 400 werken van moderne kunst, die baanbrekende artistieke bewegingen van de jaren zestig tot heden documenteren. Grote namen zoals Warhol, Wesselmann en Lichtenstein worden er getoond naast enkele van de meest gevierde avant-gardekunstenaars van Frankrijk, met ook tal van bezoekende tentoonstellingen.

Op de website van Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC) vind je alle informatie over deze bezienswaardigheid in Nice.

Adres: Place Yves Klein, 06000 Nice, Frankrijk 

Musée des Beaux-Arts de Nice

Er zijn een aantal interessante werken te zien in deze indrukwekkende culturele oase, die is gehuisvest in een weelderig, laat 19de-eeuws gebouw. Sculpturen van Rodin en Degas vermengen zich met schilderijen van Van Loo, Fragonard, Dufy, Rodin en Monet, met kunstwerken uit de 13de tot de 20ste eeuw. Zeker een bezoek waard.

Op de website van Musée des Beaux-Arts de Nice vind je meer informatie over deze bezienswaardigheid in Nice.

Adres: 33 Av. des Baumettes, 06000 Nice, Frankrijk

Promenade du Paillon

De groene reputatie van Nice kreeg in 2013 een boost met de aanleg van dit 12 hectare grote stadspark dat zich een weg baant van het museum voor moderne kunst helemaal naar beneden naar de Promenade des Anglais. In plaats van het oude, minder aangename busstation zijn er nu prachtig aangelegde exotische tuinen, glinsterende waterfonteinen en speeltuinen.

bezienswaardigheden nice
Promenade du Paillon

Duiken

Ga wrakduiken in de Cote d’Azur, De Cote d’Azur heeft een aantal fantastische duikplekken en Nice is een ideale plek om je te vestigen als je ze wilt verkennen. Er zijn een aantal geweldige wrakken en grotten in de buurt, die geschikt zijn voor een breed scala aan vaardigheden, van beginners tot gevorderde duikers. Nice Diving biedt beginnerscursussen en excursies aan.

Rond Nice

Digne-les-Bains

Voor een fijne dagtocht, spring je op de 151 km lange Train de Pignes voor een van de meest pittoreske treinritten van de Provence naar Digne-les-Bains. Het middeleeuwse dorp Entrevaux is een goede lunchstop.

Wijnproeven in Bellet

Hoog in de heuvels, 9 km ten noordwesten van Nice, ligt het kleine wijn producerende gebied Bellet. Je kan er een rondleiding volgen door de pittoreske wijngaarden voordat je jezelf overgeeft aan een proeverij. Uitstekende landgoederen zijn Chateau de Bellet en Château de Crémat.

Monaco

Op minder dan een uur rijden met de trein ligt het welvarende vorstendom Monaco. Een draai aan het roulettewiel in het beroemde Casino Monte Carlo is een optionele extraatje voor de bank, terwijl een goedkopere keuze het openbare zwembad aan het water is, dat in de winter een ijsbaan wordt.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar