Milaan

Bezienswaardigheden Milaan

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden in Milaan

Onderstaande bezienswaardigheden in Milaan zijn de favorieten van onze lezers.

Je kan via de ticketwebsite van Milaan online voordelige tickets voor de bezienswaardigheden van Milaan bestellen zodat je zeker bent dat de attractie dus uitverkocht maar ook om eventueel lange wachtrijen te vermijden.

Duomo (kathedraal van Milaan)

De Duomo van Milaan, begonnen in 1386, is ’s werelds grootste gotische kathedraal en heeft meer dan 500 jaar in beslag genomen. De beste tijd om te bezoeken is in de felle zon, wanneer de ramen een caleidoscoop van kleur creëren door het spelonkachtige interieur. Beklim de trap naar het dak om het bos met 135 torenspitsen en 3.600 standbeelden te bewonderen. Er zijn verschillende rondleidingen die je kan volgen in de kathedraal.

Adres: P.za del Duomo, 20122 Milano MI, Italië

 

bezienswaardigheden Milaan
Duomo

Santa Maria delle Grazie en Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal is een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Het meesterwerk van Leonardo da Vinci is rechtstreeks op de muur van de refter naast de kerk van Santa Maria delle Grazie  geschilderd. Eeuwen van herschilderen werden aan het einde van de vorige eeuw teruggenomen om te onthullen wat dicht bij het oorspronkelijke werk staat.

Adres: Piazza di Santa Maria delle Grazie, 20123 Milano MI, Italië 

bezienswaardigheden Milaan
Santa Maria delle Grazie

Museo d’Arte Antica, Castello Sforzesco (Museum voor historische kunst, kasteel Sforza).

Aan de rand van het Parco Sempione strijden drie gemeentelijke musea om de aandacht in het 15de -eeuwse rode bakstenen Sforza-kasteel. Het meest eerbiedwaardige is het Museum voor Historische Kunst dat het laatste beeldhouwwerk van Michelangelo, het onvoltooide, Rondanini Pietà, met een afbeelding van de Maagd Maria die het lichaam van Christus wiegt.

Neem een kijkje op de website van het museum voor openingsuren en tickets.

Adres: Castello Sforzesco, Piazza Castello, 20121 Milano MI, Italië

bezienswaardigheden Milaan
Museo d’Arte Antica, Castello Sforzesco

Museo Teatrale alla Scala (Theatermuseum in La Scala)

Liefhebbers van opera zullen dol zijn op dit museum, vol met rijke herinneringen aan het beroemde operahuis La Scala. Twee klassieke voorstellingn zijn gewijd aan de lieveling Giuseppe Verdi uit Milaan, wiens Slavenkoor van Nabucco het onofficiële Italiaanse volkslied blijft. Memorabilia omvatten handgeschreven partituren en het met juwelen ingelegde stokje dat aan Verdi werd overhandigd na een triomfantelijke opvoering van Aida. Op de ticketwebsite vind je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek.

Adres: Largo Antonio Ghiringhelli, 1, 20121 Milano MI, Italië 

bezienswaardigheden Milaan
Museo Teatrale alla Scala

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro-stadion)

Dit wereldberoemde stadion is de thuisbasis van de twee belangrijkste voetbalteams van Milaan, AC Milan en Internazionale. Het San Siro Museum vertelt de geschiedenis van beide clubs en toont memorabilia zoals bekers, medailles en shirts, evenals replica’s op ware grootte van spelers. Rondleidingen in het stadion met een capaciteit van 80.018 zijn ook beschikbaar.

Museo Del Novecento

Dit museum in het Palazzo dell’Arengario is nu de permanente thuisbasis voor de collectie moderne en hedendaagse kunst van Milaan. Sommige werken zijn thematisch gegroepeerd, in gebieden als futurisme, novecento, ruimtelijkheid en arte povera, terwijl andere uitstekende artistieke persoonlijkheden tonen, zoals Boccioni, Carrà, Soffici en Martini.

Op de ticketwebsite van Museo Del Novecento vind je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek.

bezienswaardigheden Milaan
Museo Del Novecento

Museo Bagatti Valsecchi

Het Palazzo Bagatti Valsecchi, gebouwd door twee broers in 1883 als hun ideale renaissancehuishouden, is ingericht met hun enorme collecties antiek uit de 15de en 16de eeuw. Het resultaat is een fascinerend inzicht in de mentaliteit van het 19e-eeuwse Milaan, dat nostalgisch verlangde naar de dagen van de Sforza.

Adres: Via Gesù, 5, 20121 Milano MI, Italië

Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinci National Science and Technology Museum)

Toegewijd aan de geschiedenis van de wetenschap, bezoeken de meesten dit museum om de Leonardo-galerij te zien, waar een groot aantal ontwerpen (zowel statisch als functionerend) van Leonardo da Vinci te zien zijn. Ter illustratie van zijn intuïtieve genialiteit tonen ontwerpen voor oorlogsmachines, vliegende constructies en architectuur de ongelooflijke vooruitziendheid van da Vinci.

Op de ticketwebsite van het museum vind je alle informatie nodig voor een bezoek

Pinacoteca di Brera (Brera Fotogalerij)

Napoleon, wiens standbeeld gemaakt door Canova dat op de binnenplaats staat, opende in 1809 de Brera Picture Gallery in Milaan, een collectie verrijkt met voorwerpen die tijdens zijn Italiaanse campagnes in beslag waren genomen. Mis de lyrische Pietà door Giovanni Bellini niet, die de dood van Christus uitbeeldt, en Mantegna zijn virtuoze behandeling van hetzelfde onderwerp, het lichaam vanaf de zolen naar boven gezien.

Museo Poldi Pezzoli

De 19de -eeuwse aristocraat Gian Giacomo Poldi Pezzoli stelde deze gevarieerde kunstcollectie samen. Het bevat ook een aantal prachtige meubels en historische wapens. Zelfs Portret van een dame van Antonio Pollaiolo het tweede favoriete schilderij van Milaan na het laatste avondmaal,  hangt hier. Kijk uit voor werken van Andrea Mantegna en Sandro Botticelli. https://museopoldipezzoli.it/

Adres: Via Alessandro Manzoni, 12, 20121 Milano MI, Italië

Rondom Milaan

De Via Ferrata-routes in de Dolomieten

Een natuurlijke speeltuin voor wandelaars en fietsers in de zomer (en skiërs en snowboarders in de winter), de Dolomieten liggen op drie uur rijden van Milaan met de auto. Hier steken kalksteenpieken uit boven groene valleien en gletsjermeren. Avonturiers moeten de Via Ferrata-paden proberen die zijn uitgerust met ladders, bruggen en ijzeren touwen.

Bergamo

Slechts 50 km van Milaan, betovert de ommuurde stad Bergamo op een heuvel met een schat aan middeleeuwse, renaissance- en barokke architectuur. Hoogtepunten zijn de Piazza Vecchia, in het hart van de bovenstad (Bergamo Alta), naast het Palazzo della Ragione en de Torre della Civica.

In het nabijgelegen Piazetta del Duomo overschaduwt de Romaanse kerk van Santa Maria Maggiore, die een 19e-eeuws gedenkteken voor de inheemse componist Gaetano Donizetti bevat, de kathedraal. Het beste uitzicht heb je vanaf het Castello op de top van San Vigilio.

Op de pagina van Bergamo kan je kennismaken met alle attracties.

Certosa di Pavia

Het kartuizerklooster van Pavia is een levend museum, een architecturale schatkist met gewaardeerde kunstwerken en gerund door de monniken die uitstekende Chartreuse-likeuren produceren. Het klooster ligt 34 km ten zuiden van Milaan en is bereikbaar per bus of trein. De Certosa di Pavia ligt op 15 minuten lopen (langs de Certosa-muren) vanaf het station.

Op onze attracties in Milaan pagina kan je kennismaken met meerdere bezienswaardigheden. Neem een kijkje tussen de bezienswaardigheden van Italië als je van plan bent langer dan in het land te blijven.

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar