Londen

Bezienswaardigheden Londen

Algemene info
Attracties, bezienswaardigheden en tickets
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Bezienswaardigheden in Londen

Onderstaande bezienswaardigheden Londen zijn favoriete van onze lezers. Omdat Londen zeer populair is, is het aangeraden om tickets op voorhand te boeken, hierdoor kan je al heel wat besparen maar ook lange wachtrijen vermijden.

De Londenpas geeft gratis toegang tot meer dan 60 attracties (waaronder het London Aquarium, Tower of London, Hampton Court Palace en Shakespeare’s Globe). De optie ‘London Pass +’ omvat ook een Oystercard voor alle Londense bussen, metro’s en treinen. De kaart is beschikbaar voor één, twee, drie, zes of tien dagen, variërend in prijs, en je kunt er een kopen op de luchthaven en bij VVV-kantoren in Londen of nog makkelijker online. Hoewel de kaart je naar de meeste grote ticketattracties in de stad brengt, moet je je sightseeingschoenen aan hebben om waar voor je geld te krijgen.

Een alternatief is de London Explorer Pass die goedkoper is maar ook beperkter is, desondanks heb je toegang tot de meeste attracties maar je moet ze weten te kiezen.

Big Ben en de Houses of Parliament

De gongs van de Big Ben zijn misschien wel de meest herkenbare geluiden van Londen, en aangrenzend is het Palace of Westminster waar het House of Commons en het House of Lords bijeenkomen. Het oudste deel van de plaats is meer dan 900 jaar oud en rondleidingen, inclusief afternoontea als je dat wil, zijn het hele jaar te boeken. Boek je tickets op voorhand om lange wachtrijen te voorkomen.

bezienswaardigheden Londen
Big Ben en parlement

Buckingham Palace

Het huis van de koningin in Londen is een icoon en het is de moeite waard om je bezoek te timen voor de ceremonie van de wisseling van de wacht, die van april tot juli dagelijks om 11.30 uur plaatsvindt en de rest van het jaar om de andere dag. Van eind juli tot september kan je ook de State Rooms in het binnenland bezichtigen terwijl de koningin naar Schotland gaat voor haar zomervakantie. Je kan je tickets online reserveren.  Meer informatie over het paleis vind je op de website van het paleis.

bezienswaardigheden Londen
Buckingham Palace

Tower of Londen

Dit beruchte koninklijke fort op Tower Hill werd in 1078 door Willem de Veroveraar gebouwd en bleef tot het midden van de 16e eeuw een koninklijke residentie. Tegenwoordig herbergt het de onschatbare kroonjuwelen, de Royal Armouries-collectie en zijn beroemde raven die,  als ze ooit de toren zouden verlaten, volgens de legende de aanzet zouden geven tot de val van de Britse kroon. Boek je tickets online en wees zeker van een plaats.

bezienswaardigheden Londen
Tower of Londen

St Paul’s Cathedral

De koepel van St Paul’s Cathedral is een van de meest onderscheidende kenmerken van de skyline van Londen. Het huidige gebouw, ontworpen door Sir Christopher Wren, werd voltooid in 1710 op de plaats van de oorspronkelijke kathedraal die in 1666 werd verwoest tijdens de Grote Brand van Londen. De binnenkant van de koepel, de Whispering Gallery genoemd vanwege de ongelooflijke akoestiek, biedt een close-up van de fresco’s uit het leven van de heilige Paulus. Op de website van de kathedraal vind je nog meer informatie . Op de ticketline kan je een bezoek ook online reserveren.

bezienswaardigheden Londen

British Museum

Miljoenen bezoekers passeren elk jaar de deuren van het British Museum om de enorme collectie antiquiteiten, kunst en beeldhouwkunst te bewonderen. Het heeft ’s werelds meest uitgebreide collectie Egyptische oudheden buiten Caïro. Onschatbare collecties omvatten de beroemde Rosetta Stone en een 5000 jaar oude zandgedroogde mummie. Toegang is gratis en op de website van het museum vind je alle informatie.

The Shard

De hoogste wolkenkrabber van Londen is 72 verdiepingen hoog en is duizelingwekkend. Het opvallende, taps toelopende gebouw met glazen panelen herbergt restaurants, appartementen en een luxe hotel. Dicht bij de top heeft het een uitkijkpunt waar bezoekers worden getrakteerd op spectaculaire 360 graden uitzichten die zich tot 65 km van de stad uitstrekken. Alle informatie vind je op de website van The Shard. Via de ticketline kan je best online reserveren zodat je zeker bent van je bezoek.

bezienswaardigheden Londen
The Shard

Tate Modern

De Turbine Hall van Tate Modern is misschien wel de meest indrukwekkende galerieruimte in Londen, met wisselende kunstwerken die op maat zijn gemaakt om de ruimte van 3.300 m2 te vullen. Naast unieke tijdelijke tentoonstellingen, biedt de indrukwekkende permanente collectie onder meer Salvador Dali, Damien Hurst, Henri Matisse en Pablo Picasso. Op de website van Tate Modern vind je alle informatie.

Victoria & Albert Museum (V&A)

Dit prachtige museum voor kunst en design is een must voor alle liefhebbers van mooie dingen. Opgericht in de 19de eeuw als een museum voor decoratieve kunsten, volgen de 11 km lange gangen van het V&A een pad door schilderijen, sieraden, meubels en textiel die dateren van 3000 voor Christus tot heden. Boek je tickets online en vermijd lange wachtrijen.

Natural History Museum

Het enorme Victoriaanse gebouw dat het Natural History Museum is, is verdeeld in verschillende zones die alle natuurlijke schoonheden van onze planeet verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer een 4,5 ton zwaar skelet van een blauwe vinvis, een aardbevingssimulator en het ultramoderne Darwin Center met 22 miljoen stukken waarvan een 8,62 meter lange inktvis Archie genaamd. Alle informatie vind je op de website van het museum.

The Fan Museum

Dit ongewone maar elegante museum herbergt ’s werelds mooiste verzameling draagbare ventilatoren. Op de eerste zaterdagmiddag van elke maand kunnen bezoekers ook deelnemen aan een workshop fans maken (vooraf reserveren is vereist). Ja kan ook genieten van een heerlijke Afternoon Tea in de prachtige oranjerie met muurschilderingen die uitkijkt op een geheime Japanse tuin. Op de website van het museum vind je alle informatie.

Tate Britain

De Gallery of Modern British Art werd geopend in 1897, rond de collectie van suikerhandelaar Henry Tate. Het bezit nu een ongeëvenaarde collectie Britse schilderijen van 1500 tot heden. Veel 20ste-eeuwse kunst is verplaatst naar het Tate Modern, maar sommige zijn hier nog steeds in rotatie, van Paul Nash tot David Hockney. Neem een kijkje op de website van Tate Britain voor openingsuren en meer informatie.

London Dungeon

Dit interactieve horrorthemapark biedt bezoekers de mogelijkheid om de donkere kant van de Britse en Europese geschiedenis te ontdekken. Bezoekers kunnen verschillende thema-ritten maken rond historische moorden en executies, en ontsnappen aan de grillen van de acteurs van de Dungeon, die gekleed zijn in gruwelijke kostuums, op de loer liggen in donkere hoeken en toeslaan op nietsvermoedende toeristen. Het is aangeraden om je tickets op voorhand te reserveren.

 

Neem ook een kijkje op de fotopagina voor meer info over bezienswaardigheden in Londen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar