Barcelona

Reisgids Barcelona

Algemene info
Foto’s
Geschiedenis
Highlights
Shoppen & uitgaan
Transport
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Over Barcelona

Met bergen aan de ene kant, de zee aan de andere kant en een opwindend stedelijk centrum daartussen, moet Barcelona de ultieme stadsbestemming zijn. De hoofdstad van Catalonië, de thuisbasis van de modernistische kunstenaar Gaudi en met een ongeëvenaarde culturele verve in Spanje, is een wirwar van fantastische en moderne gebouwen, middeleeuwse straten en levendige stranden.

De lokale bevolking noemt de Olympische Spelen van 1992 nog steeds als een keerpunt voor de stad. Het leidde tot een decennium van herontwikkeling, met name langs de kust en het havengebied, waardoor Barcelona veranderde in een levendige metropool.

Tegenwoordig is de op één na grootste stad van Spanje op zijn minst het culturele equivalent van Madrid, maar spanningen met de hoofdstad hebben zelfs geleid tot een groeiende campagne voor onafhankelijkheid onder het Catalaanse volk. Voorlopig blijft Barcelona echter een integraal onderdeel van Spanje.

Hoewel een zeer moderne stad, blijft Barcelona een bolwerk van tradities, verdeeld in 10 districten, elk met zijn eigen karakter. De Gotische wijk, die zich uitstrekt van de kust tot La Rambla, is waar de oudste gebouwen van de stad te vinden zijn – er zijn tal van historische kerken, waaronder de grote kathedraal, La Seu, evenals talloze bars en winkels.

La Rambla, de beroemdste weg in Barcelona, loopt door het hart van de stad. Deze wijn werd beschreven door de Spaanse dichter Lorca als “de enige straat ter wereld waarvan ik zou willen dat die nooit zou eindigen”, en het is essentieel om af te wandelen.

Wat betreft de architectuur van Antoni Gaudí, zijn beroemdste werk is La Sagrada Familia in de wijk Eixample. Aan deze spectaculaire dromerige kathedraal wordt bijna een eeuw na de dood van de kunstenaar nog steeds gewerkt. Parc Güell is een metrorit verwijderd op de heuvel van El Carmel in de wijk Gràcia, terwijl zijn vele gebouwen, zoals het kleurrijke en amorfe Casa Batlló, een bezoek waard zijn.

Met zoveel te doen in de stad, is het gemakkelijk om de prachtige natuur die Barcelona omringt te vergeten. In het noorden staat de berg Tibidabo, terwijl je uitkijkt over de zee en de opdoemende heuvel van Montjuïc. Als je geen zin hebt om ze te beklimmen, kan je natuurlijk gewoon op de stranden blijven liggen om zo je energie te sparen voor de talrijke nachtelijke feestjes.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar