REISGIDS Zweden

Verblijven in Zweden

Over Zweden
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Zweden

Zweden heeft een uitstekend aanbod aan hotels, die het volledige spectrum van prijzen en standaarden dekken, met veel kortingen tijdens de zomer en in de weekenden in de winter. Het is niet verwonderlijk dat de Zweedse hoofdstad (en elders) het goed doet met boetiekhotels.

Er is een beoordelingssysteem van 1 tot 5 sterren. Een SHR bord geeft aan dat het etablissement eigendom is van de Zweedse Hotel & Restaurant Association.

Bed and breakfast in Zweden

Één van de leukste (en goedkoopste) slaapmogelijkheden dat Zweden te bieden heeft, bed & breakfasts zijn meestal klein en gezellig, maar verschillen enorm in termen van faciliteiten.

Sommige van de meer landelijke B&B’s kunnen heel basale aangelegenheden zijn, met waswater in emmers. Gelukkig is dit type een zeldzaamheid en zijn de hedendaagse moderne versies compleet met warm water en goed uitgeruste badkamers praktisch overal te vinden.

Kamperen in Zweden

Campingvakanties met het gezin zijn enorm populair in Zweden en er is een enorme variëteit aan aantrekkelijke locaties. De meeste bevinden zich in een schilderachtige omgeving, vaak aan een meer of aan zee met gratis zwemgelegenheid binnen handbereik.

verblijven in Zweden
In Zweden mag je nog wild kamperen

Er zijn meer dan 450 campings, allemaal goedgekeurd en geclassificeerd door VisitSweden. Velen bieden faciliteiten zoals boot- of fietsverhuur, minigolf, tennis, paardrijden of sauna’s.

Het is toegestaan om wild te kamperen in gebieden ver weg van andere woningen.

Andere accommodaties

Hostels & jeugdherbergen

Er zijn meer dan 300 hostels, variërend van prachtige oude herenhuizen tot een gerenoveerd zeilschip in Stockholm, evenals vele speciaal gebouwde hostels.

Göteborg en Malmö zijn ook goede plekken om jeugdherbergen te viden en er zijn er nog veel meer in het hele land, vooral in universiteitssteden zoals Lund.

Hostels hebben twee tot vier bedden per kamer, of familiekamers, plus self-catering faciliteiten. Leden van de International Youth Hostels Federation krijgen een korting. Alle jeugdherbergen zijn in de zomer geopend en sommige het hele jaar door.

Kastelen

Veel oude kastelen en landhuizen in Zweden worden nu gerund als hotels. Ze bieden een unieke verblijfservaring en zijn vaak prachtig gelegen, aan meren of rivieren met parken en golfbanen. Profiteer van de lage weekend- of zomerprijzen. Arrangementen zijn ook beschikbaar.

Plattelandstoerisme

Werkende boerderijen in heel Zweden bieden accommodatie, hetzij in de hoofdboerderij, hetzij in een aangrenzende cottage. Accommodatie is normaal gesproken op basis van logies en ontbijt, met zelfvoorzienende faciliteiten, hoewel sommige boerderijen volpension aanbieden. Accommodatie kan worden geboekt via lokale VVV-kantoren.

Vakantiehuizen en chalets

Boscabines en chalets zijn beschikbaar in het hele land, meestal in een prachtige omgeving nabij meren, in rustige open plekken in het bos of op een eiland in een afgelegen archipel. Speciaal gebouwde chalets bestaan doorgaans uit een woonkamer, twee of drie slaapkamers, een goed uitgeruste keuken en een toilet. Ze bieden doorgaans plaats aan maximaal zes personen en er is kookgerei, bestek, dekens en kussens aanwezig.

Gerenoveerde huisjes en boerderijgebouwen zijn ook beschikbaar, meestal op afgelegen plekken.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar