REISGIDS Slowakije

Geografie en weer in Slowakije

Over Slowakije
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Slowakije

Beste periode om Slowakije te bezoeken

Slowakije ligt in een gematigde zone en heeft een landklimaat met vier verschillende seizoenen. De gemiddelde dagelijkse temperatuur in Bratislava in de winter is -2°C, oplopend tot 21°C in de zomer. Januari is de koudste maand, de warmste zijn juli en augustus. De hoogste toppen zijn 130 dagen per jaar met sneeuw bedekt.

Aangeraden kledij

Dezelfde kledij als je gewoon bent in de seizoenen in Nederland en België. Regenkledij is aangeraden voor het hele jaar aangeraden.

Geografie van Slowakije

Slowakije, voluit bekend als de Slowaakse Republiek, is een ingesloten land in midden van Europa dat grenst aan Tsjechië, Oostenrijk, Polen, Hongarije en Oekraïne.

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, ligt in de uiterste zuidwestelijke hoek, dicht bij de Oostenrijkse grens. Dit hapklare land biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van bergen, canyons en grotten tot meren, bossen en laaggelegen weiden, de natuurlijke schoonheid van Slowakije maakt het het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming voor outdoor liefhebbers.

Bijna de helft van het land wordt ingenomen door de Karpatenboog, een bergketen die zich uitstrekt in het noorden. Binnen deze boog omvatten vind je kleinere ketens zoals de Kleine Karpaten, Witte Karpaten, Malá (Kleine) Fatra, Vel’ká (Grote) Fatra, Hoge en Lage Tatra en het Slovenské rudohorie-gebergte (Slowaaks Ertsgebergte).

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar