REISGIDS Oostenrijk

Geografie en weer in Oostenrijk

Over Oostenrijk
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Wenen
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Oostenrijk

Beste periode om Oostenrijk te bezoeken

De beste tijd om Oostenrijk te bezoeken is juni tot september voor wie op zoek is naar zon en weinig regen, terwijl november tot maart ideaal is voor de liefhebbers van wintersport.

Vereiste kledij

Dezelfde kledij die je thuis gewoon bent in Nederland of België, als je aan wintersport gaat doen heb je uiteraard skikleding nodig.

Geografie van Oostenrijk

Het bergachtige Oostenrijk is een ingesloten land gelegen in het hart van Europa, begrensd door Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Italië. Het gevarieerde landschap kan worden onderverdeeld in vijf secties: de oostelijke Alpen (62,8%), de uitlopers van de Alpen en de Karpaten (11,3%), de Pannonische vlakte (11,3%), het Weense bekken (4,4%) en de graniet- en Gneis-hooglanden of Boheems massief (10,1%).

De hoogste berg van Oostenrijk is Grossglockner (3.798 m) in het Hohe Tauern-gebergte van de Alpen, en op weg van het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland naar de Zwarte Zee stroomt de kronkelende rivier de Donau ongeveer 360 km door het land.

Bijna de helft van Oostenrijk is bedekt met bossen, waarbij de lager gelegen gebieden bijzonder dicht bebost zijn. Sparren overheersen boven 488 m en maken plaats voor lariks en grenen boven 1200 m, de uitlopers van de Alpen bestaan voornamelijk uit akkerland en grasland (boven de 610 meter); de Pannonische vlakte wordt gekenmerkt door struikgewas en heide.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar