REISGIDS Litouwen

Weer in Litouwen

Over Litouwen
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Litouwen

Beste periode om Litouwen te bezoeken

Gematigd klimaat, maar met aanzienlijke temperatuurschommelingen. De zomer is warm met relatief mild weer in de lente en herfst. De winter, die duurt van november tot half maart, kan erg koud zijn. Neerslag valt verspreid over het hele jaar met de zwaarste regenval in augustus. Zware sneeuwval komt vaak voor in de wintermaanden.

Geografie van Litouwen

Litouwen ligt aan de oostelijke Baltische kust en grenst aan Letland in het noorden, de regio Kaliningrad van de Russische Federatie en Polen in het zuidwesten, Wit-Rusland in het zuidwesten en oosten.

Het geometrische centrum van Europa ligt in het oosten van Litouwen, nabij het dorp Bernotai, 25 km ten noorden van Vilnius.

Het landschap wisselt af tussen laagvlakten en heuvelachtige hooglanden en heeft een dicht, ingewikkeld netwerk van rivieren, waaronder de Nemunas en de Neris. Ongeveer 1,5% van het grondgebied van het land bestaat uit meren, waarvan er meer dan 2.800 zijn. De meeste hiervan liggen in het oosten van het land en omvatten o.a. Druksiai en Tauragnas.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar