REISGIDS Kroatië

Geografie en weer in Kroatië

Over Kroatië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Kroatië

Beste periode om Kroatië te bezoeken

Kroatië heeft een gevarieerd klimaat, met continentale klimaatomstandigheden in het binnenland en mediterrane invloed op de Adriatische kust.

Het hoogseizoen is juli – augustus, met temperaturen in de bovenaan de 20° of 30° in plaatsen als Split, maar je kan van ongeveer mei tot oktober veel zon verwachten aan de kust, en de tussenseizoenen (mei-juni en september) zijn de beste periodes om Kroatië te bezoeken.

Het binnenland is ook warm in de zomer, maar kan in de winter bitter koud zijn met temperaturen onder het vriespunt en zware sneeuwval. De winter aan de kust is milder maar kan behoorlijk regenachtig zijn.

Aangeraden kledij

Lichte en strandkleding (inclusief bescherming tegen de zon) voor de zomer. Dikkere kleding voor de winter met warme kleding voor het binnenland. Het is een goed idee om het hele jaar door te zorgen dat je voorzien bent op regen.

weer in Kroatië
Kroatië telt honderden eilanden.

Geografie van Kroatië

Kroatië strekt zich uit langs de Adriatische kust en wordt van noord naar zuid smaller, met een groter binnenland (Slavonië) dat west-oostelijk loopt van Zagreb tot aan de grens met Servië.

Het noordelijke tweederde deel van deze grens wordt gevormd door de rivier de Drava, het oosten door de Donau, het zuidelijke deel door de Sava.

Het land grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië, in het zuidoosten aan Montenegro en Bosnië & Herzegovina, in het zuidoosten van Zagreb en in het noordoosten aan de Adriatische kust.

De kustlijn heeft ontelbare kleine en grote baaien, met meer dan 1.100 eilanden en eilandjes die voor de kust liggen.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar