REISGIDS Italië

Geografie en weer in Italië

Over Italië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Milaan
Rome
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Italië

Beste periode om Italië te bezoeken

Italië wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koele, natte winters. Juli is de warmste maand met temperaturen tot 30C, en januari is de koudste maand.

Italië is een geweldige bestemming die je het hele jaar door kan bezoeken, vooral als je op city-trip wil.

De meeste Italianen gaan in juli en augustus op vakantie, dus de prijzen en drukte kunnen tijdens deze maanden enorm stijgen, deze zijn bovendien ook de warmste maanden van het jaar. Als je de drukte van het hoogseizoen wil ontlopen en je krijgt er de kans toe, dan is het zachtere weer in september en oktober ook een goede keuze, net zoals de lente van april tot juni.

Vereiste kleding

in de zomer is lichte kledij voldoende, behalve als je de bergen intrekt.

Tijdens de winter zorg je best dat je in het zuiden van Italië voorzien ben op warme kledij en in het noorden zorg je dan best voor winterkleding. Het is overbodig te vertellen dat je best skikledij voorziet in de skiresorts.

Geografie

Italië staat ook wel bekend als de laars in Zuid-Europa. Italië is omringd door de Middellandse Zee en in het bergachtige noorden grenst het aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië.

In Midden-Italië heeft Toscane een divers landschap dat bestaat uit vruchtbare glooiende heuvels, weelderige riviervalleien, kleine bergen, stranden en een lange zandige kustlijn.

In het oosten ligt Umbrië, bekend als het ‘groene hart van Italië ‘- heuvelachtig met brede vlaktes, olijfboomgaarden en pijnbomen, en Le Marche – een regio met glooiende bergen, rivieren en kleine vruchtbare vlaktes.

Verder naar het zuiden ligt Rome, de hoofdstad van Italië. Binnen zijn district ligt Vaticaanstad, ’s werelds kleinste land (toch als je naar de oppervlakte kijkt).

Het zuiden van het land is heter, wilder en veel droger dan het noorden, gekenmerkt door droge,  rotsachtige bergketens en vulkanen, waaronder drie van Europa’s meest actieve vulkanen: Vesuvius, Etna en Stromboli.

In Puglia, de ‘hak van de laars ‘, vind je een gemengd landschap van vruchtbare plateaus, uitgestrekte olijfgaarden en, okerkleurige vlaktes.

Voor de kusten van Italië, in het zuidwesten en westen, vind je de eilanden Sicilië en Sardinië.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar