REISGIDS Estland

Geografie en weer in Estland

Over Estland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Tallinn
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in Estland

Beste periode om Estland te bezoeken

Estland, gelegen in het noordelijke deel van de gematigde klimaatzone en beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Baltische Zee, heeft vier verschillende seizoenen, waarbij juli de warmste maand is en februari de koudste. De regenval is het hele jaar door matig laag, maar valt regelmatig in de zomer en herfst.

Lente

In de lente (maart tot mei) stijgt het waterpeil als gevolg van het smelten van sneeuw, het overstromen van laaggelegen gebieden geven enthousiaste kanoërs toegang tot plaatsen die anders enkel te voet bereikbaar zijn. In Tallinn stijgen de gemiddelde temperaturen geleidelijk van -1°C  in maart tot 11°C  in mei.

Zomer

De zomer (juni tot augustus) is de beste tijd om Estland te bezoeken, aangezien bezoekers kunnen genieten van warme dagen en een reeks festivals. Neem echter wel een regenjas mee, want de zomer kan nat zijn met regelmatige buien. In sommige kustgebieden kunnen bezoekers in juni genieten van de lange dagen met wel 19 uur daglicht.

Herfst

In de herfst (september tot november) zijn er veel sombere dagen en valt er regelmatig regen. September is nog steeds een goede periode om Estland te bezoeken, maar in november wordt het weer koud en nat met temperaturen van gemiddeld slechts 1°C.

Winter

De winter (december tot februari) is koud en het sneeuwt, vooral in het zuidwesten dat niet door de warme zeestroming wordt bereikt. Ondanks de kou is Tallinn het meest sfeervol met de kerstmarkt die schittert in de charmante oude binnenstad.

weer in Estland
Tallinn het meest sfeervol met de kerstmarkt

Geografie van Estland

Estland is het meest noordelijke van de drie Baltische republieken en grenst in het noorden en westen aan de Baltische Zee, in het oosten aan Rusland en in het zuiden aan Letland.

Estland is een land met een grote landschappelijke schoonheid met veel bossen, meer dan 1.400 meren en 1.500 eilanden. Het is kleiner dan Litouwen en Letland, maar heeft niettemin de langste kustlijn van alle Baltische staten.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar