REISGIDS België

Geografie en klimaat in België

Over België
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Brussel
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Weer in België

Beste periode om België te bezoeken

België bezoek je het beste in de lente en de zomer als het wat warmer is en je de lokale bevolking ziet genieten van een drankje op één van de vele terrassen die het land rijk is. In december rond Kerstmis vind je gezellige wintermarkten langs en op de mooie pleinen in de kunststeden.

Tijdens de zomer blijft het langer licht en mag je je verwachten aan temperaturen rond de 25° afgewisseld met af en toe enkele grijze dagen. In de maand augustus, zijn ze de laatste jaren meer en meer hittegolven merkbaar. Zorg er dus voor zorg dat je steeds voldoende drinkwater bij hebt.

De winter dagen zijn kort en om 17 uur is het al donker. De Noordelijke wind kan bijtend zijn en de temperaturen laten kunnen dalen tot -5 °C. Afhankelijk van de regio, en dan zeker in de hoge Ardennen, is er kans op sneeuw, gewoonlijk in de maanden januari en februari.

Vereiste kleding

Regen valt het hele jaar door, dus neem een ​​waterdichte jas met kap mee, op die manier moet je  geen paraplu meeslepen tijdens je uitstapjes. In de zomer zorg je best voor lichte kleding, zonnebril en een hoofddeksel die je beschermen tegen de zon, oh ja, vergeet zeker je zonnecrème niet

Als je België bezoekt in de winter, zorg dan dat je een muts, sjaal en handschoenen meeneemt. Stevige wandelschoenen zijn het beste als je je begeeft op onverharde paden.

België heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk, dus als je van plan bent om te gaan fietsen neem dan een helm en eventueel andere fietskleding mee.

 

weer in België
Tijdens de zomer kan je terecht op één van de vele gezellige terrasjes.

Geografie

België ligt in het noordwesten van Europa, grenst in het zuiden aan Frankrijk, in het oosten aan Duitsland en aan Luxemburg in het zuidoosten, in het noorden grenst België aan Nederland. In het westen van België vind je de Noordzee met een 60 km lange zeelijn.

België is een land dat bestaat uit drie verschillende regio’s: in het zuiden vind je het Franstalige Wallonië, in het noorden vind je het Nederlandstalig Vlaanderen, en tussen deze twee regio’s is Brussel genesteld.

Voorts wordt het land ook nog onderverdeeld in 10 provincies. In Vlaanderen zijn dat: West-Vlaanderen; Oost-Vlaanderen; Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. In Wallonië vind je dan Henegouwen, Waals-Brabant, Namen, Luik en Luxemburg (deze laatste niet te verwarren met het buurland Luxemburg).

Het landschap van Vlaanderen wordt gekenmerkt door laaggelegen polders aan de kust die overgaan in glooiende heuvels en vruchtbare landbouwgronden in Vlaams-Brabant, en een zeer bosrijke omgeving in de Kempen tegen de Nederlandse grens. De hoge Kempen is bovendien het enige nationale park van Vlaanderen en vind je in het noordoosten van België.

Door dit landschap stroomt de grootste rivier van het land, de Schelde, die bij Doornik België binnenstroomt en uitmondt in de zee Schelde nabij Antwerpen.

Weer in België
In de hoge venen kan je terecht voor mooie wandelingen rond het hoogste punt van België

 

 

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar