REISGIDS Rusland

Reisdocumenten en Visum Rusland

Over Rusland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Paspoort

Als je naar Rusland reist heb je een paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is vanaf het einde dat je visum geldig is.

Visum Rusland

  • Je dient voorafgegaand een visum aan te vragen bij de Russische ambassade in Den Haag of de Russische ambassade in Brussel.
  • Alle reizigers die langer dan zeven dagen in Rusland verblijven, moeten hun visum registreren bij de Federale Migratiedienst. De meeste grote hotels doen dit automatisch. Particuliere bezoekers moeten zich bij aankomst registreren bij de lokale politie. Voor zakelijke/professionele verblijven kunnen buitenlanders zich inschrijven op het adres van het Russische bedrijf en hoeven ze niet het adres van de eigenlijke accommodatie op te geven.
  • Degenen die in groepen en tours reizen, dienen alle documentatie in te dienen bij de touroperator die de reis regelt. Voor bezoeken aan familie/vrienden in Rusland, informeer bij het consulaat naar details van de aanvraagprocedures.

 

Passagiers van cruiseschepen of veerboten die geboekt zijn voor een georganiseerde rondreis kunnen Rusland tot 72 uur visumvrij bezoeken bij aankomst in de volgende havens: Sint-Petersburg, Kaliningrad, Vladivostok, Sochi, Vyborg, Korsakov (Sachalin-eiland) en Novorossiysk.

Bezoekers die een visum nodig hebben, wordt geadviseerd om hun visumregistratiedocumenten bij zich te hebben tijdens hun verblijf in Rusland. Ook dient je je migratiekaart in bezit te hebben, deze krijg je bij aankomst bij de paspoortcontrole.

Bezoekers moeten bevestigde accommodatie- of transitinformatie hebben voor elke nacht van hun verblijf in Rusland.

Grensovergangen tussen Rusland en Wit-Rusland mogen alleen worden gebruikt door onderdanen van Rusland en Wit-Rusland.

Soorten visum in Rusland

De prijzen variëren van de nationaliteit van de aanvragers en durven regelmatig wijzigen. Je neemt best contact bij de dichtstbijzijnde ambassade voor de laatste informatie.

  • Gratis e-visum voor St. Petersburg en de Leningrad Oblast: 8 dagen geldig http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
  • Enkel: 30 dagen geldig
  • Meerdere aankomsten: 90 dagen geldig
  • Zakelijk: tot een jaar met onbeperkt reizen

 

Reisverzekering voor Rusland

Het is aangeraden dat je je reis naar Rusland goed voorbereid en je de nodige reisverzekeringen afsluit voor een veilige en gezonde vakantie in Rusland.

Het is mogelijk dat je enkele activiteiten gaat ondernemen waarvoor je een afzonderlijke verzekering nodig hebt.

Als je met de wagen naar Rusland reist moet je ook denken wat je zal doen in geval van pech, een pechbijstandsverzekering kan dan ook altijd handig zijn.

 

Onze reisdocumenten informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is correct op het moment van publicatie, We raden je ten zeerste aan om specifieke informatie en gegevens, die uniek is voor je reis naar Hongarije, voor vertrek te verifiëren bij de ambassade.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar