REISGIDS Zwitserland

Verblijven in Zwitserland

Over Zwitserland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Zwitserland

Hotels in Zwitserland variëren van hoogwaardige luxe tot familie of eenvoudige pensionnetjes. Servicekosten van 15% zijn inbegrepen in de hotelrekeningen en afhankelijk van de regio of stad kan een extra toeristenbelasting in rekening worden gebracht.

De meeste hotels in Zwitserland zijn aangesloten bij de Schweizer Hotelier Verein (SHV). Hotelleriesuisse is verantwoordelijk voor de hotelclassificatie en hotelgidsen. Het lidmaatschap van de SHV is vrijwillig en er kunnen enkele eersteklas hotels zijn die geen sterbeoordeling hebben. Er zijn veel hotels zonder echte sterclassificatie die worden erkend door en lid zijn van de SHV, evenals Country Inns, Unique hotels, Aparthotels, Mountain Inns / Traveller’s Lodges en Low Service hotels.

Bed and breakfast in Zwitserland

Er zijn veel Bed and breakfasts in Zwitserland en allemaal hebben ze hun typische eigenheid. Servicekosten van 15% zijn inbegrepen in de prijs en afhankelijk van de regio of stad kan een extra toeristenbelasting in rekening worden gebracht.

Campings in Zwitserland

Er zijn ongeveer 380 campings in Zwitserland. Wildkamperen is verboden en de boetes kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s als je betrapt wordt.

Andere accommodatie

Self catering

Informatie over self-catering in Zwitserland, verhuur van chalets, huizen, flats en gemeubileerde appartementen is verkrijgbaar bij lokale VVV-kantoren en makelaars in Zwitserland. Een lijst met vakantiewoningen is verkrijgbaar bij de Zwitserse dienst van toerisme.

Niche accommodatie

Gespecialiseerde accommodatie omvat golfhotels, spa’s, meer dan 40 gezinsgerichte kinderhotels, iglo-dorpen en ‘slapen op stro’ in boerderijaccomodaties. Eenvoudige accommodatie voor klimmers en wandelaars in de bergen bestaat uit alpenhutten of chalets. Zoek op Zwitserland Toerisme voor beschikbaarheid. Verdere details zijn verkrijgbaar bij de Swiss Alpine Club.

Jeugdherbergen en backpackers

Vakantiegangers met een lidkaart van een bij het Hostelling International netwerk aangesloten landelijke organisatie, hebben recht op lagere prijzen in de hostels. Vooraf reserveren is in de zomer aan te raden. Een lijst met hostels is verkrijgbaar bij de Zwitsers het westerse dient, samen met details van alle “Backpackers Hostels”.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar