REISGIDS Wales

Verblijven in Wales

Over Wales
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Wales

Verblijven in Wales varieert van glimmende hotelketens in Cardiff tot boetiek hotels op het platteland. Vijfsterrenhotels in Cardiff zijn schaars, maar er zijn tal van goede accommodaties die een verblijf in de stad waard zijn, hetzelfde geldt voor Swansea.

Normen variëren, waarbij de prijs niet altijd een kwaliteitsindicator is, maar sterrensorteringen kunnen een idee geven van het niveau van de faciliteiten. In de meest landelijke buitenposten is het niet altijd mogelijk om een hotel te vinden, maar alternatieven zoals B & B’s of guesthouses zijn meestal beschikbaar.

Bed & Breakfast in Wales

In heel Wales zijn bed & breakfasts en pensions beschikbaar. Meestal een goedkopere optie dan een verblijf in een hotel, zijn B & B’s wellicht de geschiktere optie voor diegenen die landelijke gebieden bezoeken, of met een beperkt budget.

Services kunnen variëren van niet veel meer dan een paar kamers in een privéwoning of rustieke boerderijen, tot een groots herenhuis dat vergelijkbaar is met de beste hotels. Een lijst met B & B’s is te vinden op Visit Wales.

Kamperen in Wales

Kamperen is erg populair in Wales, ondanks dat het er veel regent! Het is een geweldige manier om het platteland van Wales van dichtbij te zien, met honderden campings en caravanparken in het land. De kwaliteit verschilt van camping tot camping, maar alle sites waarnaar door Visit Wales wordt verwezen voldoen aan bepaalde minimumvereisten.

Nu de huidige trend van glamping een vlucht neemt, is het bovendien mogelijk om het weekend door te brengen in een yurt of een Romaanse caravan, in plaats van in een standaard tent

Vakantiehuizen en appartementen in Wales

Er is een grote verscheidenheid aan zelfstandige accommodaties, variërend van vakantiedorpen in of nabij populaire kustplaatsen tot afgelegen huisjes in de bergen van Snowdonia. Op het gebied van “ongebruikelijke accommodatie” wordt Wales goed bediend. The Landmark Trust biedt verschillende unieke eigendommen waar gasten kunnen verblijven, zoals kastelen en charmante huisjes, terwijl het elders mogelijk is om vuurtorens te huren.

Hostels zijn ook erg populair, vooral in wandelgebieden, en de normen lopen uiteen van luxe hostels tot eenvoudige stapelbedden. Je vind een lijst met aanbevolen hostels op YHA.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar