REISGIDS Tsjechië

Verblijven in Tsjechië

Over Tsjechië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Praag
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Tsjechië

Hotels in Praag zijn nu net zo duur als waar dan ook in West-Europa, maar de standaard van hotelaccommodatie is het afgelopen decennium enorm verbeterd en Praag biedt alles, van prachtig gerestaureerde historische gebouwen tot boetiekhotels die zijn ontworpen door gerenommeerde ontwerpers.

Buiten de hoofdstad zijn de hoteltarieven, en normen, iets lager, hoewel er zeker luxe hotels zijn in grote steden zoals Brno en Ostrava, maar ook in populaire resorts zoals Karlovy Vary en Český Krumlov.

Als het hotel is beschreven beschreven als hotel garni, wil dit zeggen dat het hotel geen restaurant heeft.

Bed and breakfast in Tsjechië

Een pension is meestal een kleine, door een familie gerunde accommodatie met enkele kamers. Deze lijken een beetje op een bed & breakfast, maar iets formeler, en ze komen in landelijke gebieden vaker voor dan hotels.

Kamperen in Tsjechië

De meeste Tsjechische campings bieden staanplaatsen voor zowel tenten als caravans, met een gemeenschappelijk douche- en toiletgebouw. Sommigen hebben ook chaty,  eenvoudige, onverwarmde hutten of bungalows die je per nacht kant huren.

De meeste campings zijn geopend van ongeveer maart tot oktober.

Andere accommodaties

Hostels

Deze kunnen variëren van speciale accommodatie voor backpackers in Praag en andere populaire locaties, tot slaapzalen in studentenhuizen of sportclubfaciliteiten.

Een aantal jeugdherbergen in Tsjechië is aangesloten bij Hostelling International, de meeste bevinden zich in Praag. Neem voor meer informatie contact op met de Czech Youth Hostel Association.

Appartementen

Praag biedt jaarlijkse een steeds groter aantal privéappartementen aan die beschikbaar zijn voor korte termijn verhuur, deze kunnen een betaalbaar alternatief zijn voor een hotelkamer.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar