REISGIDS Spanje

Verblijven in Spanje

Over Spanje
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Valencia
Barcelona
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels

Zowel internationaal als binnenlands toerisme is enorm in Spanje, niet onlogisch als je weet dat toerisme de belangrijkste industrie van het land is.

Wees dan ook niet verrast door het grote aanbod aan accommodaties in heel Spanje. Hotels in Spanje bieden meestal tarieven voor “media pensión” of “pensión completa” (halfpension of volpension), de prijzen zijn dan ook inclusief de maaltijden. In de grote stadshotels vind je soms verlaagde weekend tarieven, als wel rekening dat je in steden misschien ook een supplement moet betalen voor parkeren van je wagen terwijl dat platteland zelden of nooit gebeurd.

Het is aangeraden om steeds vooraf te boeken, zeker tijdens festivals of gedurende de zomer in de populaire badplaatsen.

Alle hotels van drie sterren en hebben een bar/café met ontbijt. De meesten hebben echter hun volledige restaurant.

Bed and breakfast

Vergelijk deze niet met de B&B’s die je in Nederland en België vindt. In Spanje spreek je dan eerder over budget accommodatie (hostal in het Spaans) dat privékamers verhuurd met of zonder badkamer.

Zou worden meestal uitgebaat door gezinnen en maaltijden verschillen van regio tot regio. De prijzen verschillen sterk, afhankelijk van de locatie.

De laatste jaren is het echter een kentering ontstaan en vind je ook meer luxueuze B&B’s. De reden waarom deze slechts 1 of 2 sterren hebben, is omdat ze anders verplicht zijn een bar of café te openen en heeft dus niet altijd iets te maken met de geleverde luxe of service.

Verblijven in Spanje
Er zijn letterlijk honderden camping in Spanje

Campings

Er zijn meer dan 1.000 campings verspreid over het hele land, met een verschillende kwaliteit en prijsklassen. In het hoogseizoen zijn ze snel volzet.

Campings kunnen variëren van eenvoudige caravancampings met douche en kookfaciliteiten, tot goed uitgeruste campinglodges met bungalows en restaurants. In het algemeen zijn campings in Spanje goed onderhouden en bieden een prima onderkomen voor budgetreizigers.

Wildkamperen in afgelegen gebieden is enkel toegestaan als je toestemming hebt van de lokale politie en/of de eigenaar van de grond.

Andere accommodatie

  • Backpacker hostels: In grote steden als Madrid, Barcelona en Sevilla is er meestal een ruime keuze aan backpackers hostels. De meeste van deze hostels hebben slaapzalen die plaats bieden aan maximaal 12 personen; prijzen zijn meestal gebaseerd op basis van de grootte van de slaapzaal. In deze hostels zijn soms privékamers beschikbaar tegen een betaalbare prijs. Sommige hostels bieden kluisjes en lakens, terwijl anderen dat niet doen. Zorg ervoor dat je je informeert bij de boeking zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aan.
  • Casa Rural accommodatie: Landelijke huizen verspreid over het platteland in verschillende regio’s van Spanje zijn extreem populair bij lokale toeristen. De meeste van deze landelijke lodges bieden comfortabele accommodatie in een prachtige natuurlijke omgeving, inclusief ontbijt. Dit is een goede manier om het achterland van Spanje te verkennen en je te mengen onder de plaatselijke bevolking. De normen zijn hoog en comfort staat bij voorop bij deze accommodaties. Deze accommodaties zijn best te bereiken met de wagen, het openbaar vervoer is niet echt een optie omdat ze vaak te afgelegen liggen.
  • Appartementen: In de meeste badplaatsen, en eilanden van Spanje, zijn appartementen erg populair. Dit type accommodatie is meestal comfortabel, handig en bied je veel privacy en vrijheid. Maaltijden zijn niet inbegrepen, maar je beschikt over eigen keukenfaciliteiten om je eigen maaltijden te bereiden. Dit is de ideale oplossing als je langer dan een week op dezelfde locatie verblijft. Ze zijn meestal ruim met aparte woon- en slaapgedeeltes. De ideale oplossing als je als familie de uitgaven tot een minimum wil beperken.
Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar