REISGIDS Slovenië

Verblijven in Slovenië

Over Slovenië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Slovenië

De meest luxueuze accommodatie wordt aangeboden door hotels, die voornamelijk in steden en toeristencentra liggen, terwijl kleine hotels ook in kleine steden te vinden zijn. Er zijn hotels van alle categorieën. Je vindt hotels uitgebaat door families tot de grote internationale ketens.

Kamperen in Slovenië

Iedereen moet af en toe een pauze nemen van de drukte van de stad en genieten van wat ontspanning in een groene omgeving. Buitenvakanties zijn een uitstekende manier om tot rust te komen en samen tijd door te brengen in een ontspannen sfeer.

Er zijn locaties door het hele land. De meeste campings zijn klein maar goed uitgerust, met sportfaciliteiten en kinderspeeltuinen.

Wild kamperen is verboden in Slovenië.

Andere accommodaties

Privé kamers

Privékamers kunnen in heel Slovenië worden gehuurd via plaatselijke VVV-kantoren. Er zijn drie categorieën: I (en suite), II (sommige met eigen badkamer – meestal alleen een douche) en III (alleen gedeelde faciliteiten). Het Sloveense toeristenbureau kan meer informatie verstrekken.

Hostels

Voor iedereen die tijdens het reizen in Slovenië wil besparen, maar ook waarde hecht aan het comfort en de ordelijkheid, zijn hostels de juiste keuze. Ze zijn bedoeld voor alle leeftijdsgroepen en voor gezinnen.

Veel hostels in Slovenië bieden hetzelfde comfort als hotels van dezelfde categorie. Het belangrijkste verschil is vaak dat hostels geen restaurants hebben en alleen ontbijt en kleine snacks aanbieden. Enkele van de vele hostels in Slovenië zijn volledig aangepast en toegankelijk voor mensen met een handicap.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar