REISGIDS Rusland

Verblijven in Rusland

Over Rusland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Rusland

Er zijn ongeveer 4.500 hotels in Rusland, waarvan vele ook uitgerust zijn om buitenlandse gasten te laten verblijven want beel hotels voldoen nu aan internationale normen, vooral in grote steden, maar in de verafgelegen gebieden kan accommodatie erg basic zijn.

Accommodatie in Moskou en Sint-Petersburg kan variëren van luxe (en dure!) 5-sterrenaccommodaties tot basic kamers in goedkopere accommodaties. Onafhankelijke boetiekhotels zijn nog steeds een zeldzaamheid, terwijl grote resorts en zakelijke hotelketens hun intrek blijven nemen.

Directe reserveringen door klanten nemen toe, hoewel de meerderheid nog steeds wordt geboekt via touroperators die vaak toegang hebben tot de beste tarieven.

In lagere klassen is het raadzaam om geen waardevolle spullen in hotelkamers achter te laten en de deur voor het slapengaan op slot te doen. Een meer gerenommeerd hotel is misschien veiliger, maar het is nog steeds het beste om waardevolle spullen bij je te houden, of op zijn minst in de hotelkluis.

Houd er rekening mee dat iedereen die met een toeristenvisum naar de Russische Federatie reist, (officieel tenminste) accommodatie moet hebben geregeld voor aankomst, hoewel dit zelden wordt gecontroleerd.

Bed & breakfast in Rusland

Verschillende bedrijven bieden bed & breakfast-accommodatie aan bij Engelssprekende gezinnen in Moskou, Sint-Petersburg en andere steden. Rusland staat echter niet bekend om zijn goede klantenservice. Verwacht bruuske openhartige service en wees erop voorbereid dat speciale verzoeken ronduit worden geweigerd.

Afhankelijk van waar je verblijft, is de inrichting misschien wat “Sovjetter” dan je gewend bent, maar over het algemeen wordt elk gebrek aan interieur goedgemaakt door de goedkopere prijzen. Het kan echter een lonende manier zijn om meer over de lokale cultuur te leren en een kant van het Russische leven te zien die bezoekers zelden tegenkomen.

Kamperen in Rusland

Kampeervakanties worden nu aangeboden door een aantal onafhankelijke bedrijven. Er zijn een paar campings in delen van het land die populair zijn bij buitenlandse bezoekers; de meeste zijn echter van twijfelachtige kwaliteit. Als Russen kamperen, doen ze dat meestal in de wildernis.

Hostels in Rusland

Er zijn ongeveer 20 hostels in Rusland aangesloten bij de International Youth Hostel Federation, waarvan de overgrote meerderheid in Moskou en Sint-Petersburg. Hostels zijn over het algemeen veiliger en schoner dan hotels met vergelijkbare prijzen. Reserveringen van buiten de Russische Federatie dienen minimaal drie tot vier weken van tevoren te worden gemaakt. Er is geen leeftijdsbeperking.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar