REISGIDS Roemenië

Verblijven in Roemenië

Over Roemenië
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Roemenië

Bezoekers wordt aangeraden om van tevoren accommodatie te boeken, vooral voor zomerse vakanties aan kustplaatsen. Kamerprijzen in 1-3 sterren hotels in Roemenië zijn zeer redelijk in vergelijking met West-Europese prijzen, terwijl 4- en 5-sterrenhotels vergelijkbaar zijn in zowel norm als prijs.

Het ontbijt is meestal niet inbegrepen in de prijs. De eerste boetiekhotels van Roemenië zijn geopend in Transsylvanië.

Bed and Breakfast in Roemenië

Accommodatie van dit type (ook wel pensiune) ) is er in overvloed in Roemenië. In kleinere steden of dorpen zijn misschien de enige opties.

Privékamers zijn doorgaans goedkoper dan hotelkamers en zijn eenvoudig maar comfortabel. Bed & breakfast-accommodatie is ingedeeld van 1 tot 3 madeliefjes.

Kamperen in Roemenië

Er zijn 69 campings met een vergunning van het Roemeense Ministerie van Toerisme, veel gelegen aan pittoreske rivieren en tegen betaalbare prijzen. Kampeervakanties in Roemenië zijn erg populair bij gezinnen met jonge kinderen.

Andere accommodaties

Homestay

Om de echte Roemeense levensstijl te proeven, kan je ervoor kiezen om bij iemand thuis te verblijven in Roemenië. Een kamer kost Lei 20-80 per nacht, waarbij vaak twee maaltijden inbegrepen zijn.

De kamers zijn schoon, maar sommige hebben geen eigen badkamer voor gasten. Gastheren spreken mogelijk geen Engels. Het is normaal dat treinreizigers op het station worden opgewacht door een menigte lokale bewoners die allemaal strijden voor gasten.

Verrassend genoeg is dit eigenlijk een perfect acceptabele manier om een verblijf te zoeken in Roemenië en kan het een goede back-upoptie zijn als je niet van tevoren hebt gereserveerd. Zorg ervoor dat je een prijs afspreekt voordat je een kamer betrekt.

Backpacker hostels

Hostelaccommodatie in Roemenië is beperkt, hoewel er meer worden geopend naarmate het land populair wordt bij backpackers en interrailers. Boekarest, Constanta, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi en Timişoara hebben allemaal een selectie hostels, en je vindt ook hostels in enkele kleinere steden zoals Maramures en Campulung Moldovenesc.

Resorts

Roemenië heeft een goede selectie van zowel strand- als badplaatsen. De meest populaire zijn Mamaia, Eforie, Neptun, Jupiter, Venus, Saturnus en Mangalia langs de Zwarte Zeekust en de skigebieden Azuga, Busteni, Poiana Braşov en Sinaia.

De prijzen in het seizoen liggen over het algemeen boven het Roemeense gemiddelde, en elk resort heeft een goede selectie aan hotel- en pensionaccommodaties.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar