REISGIDS Portugal

Verblijven in Portugal

Over Portugal
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Lissabon
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Portugal

Portugal vind je hotels van allerlei soorten hotels, van zeer eenvoudige accommodatie tot extreem luxueus. Het grootste deel van de toeristische accommodatie bevindt zich in de Algarve, Lissabon en Porto.

De grote chiquere ketens zoals Four Seasons, Hilton, Ritz-Carlton en Sheraton zijn prominent aanwezig in de grotere centra, terwijl de goedkopere ketens in het hele land een budgetvriendelijke oplossing zijn. Comfort Inn, Holiday Inn en Ibis zijn allemaal geschikt voor gezinnen en vakantiegangers met een beperkt budget.

Hotels zijn geclassificeerd volgens het internationale een 1- tot 5-sterrensysteem. Appartementen zijn geclassificeerd als 2 tot 4 sterren, motels van 2 tot 3 sterren en pensions van 1 tot 3 sterren (1 ster is de beste); er zijn ook 4-sterren “albergarias”.

In het laagseizoen geven hotels vaak forse kortingen. Kinderen onder de twaalf jaar hebben meestal recht op 50% korting op de prijs van maaltijden en een extra bed als ze een kamer / appartement delen met de ouders.

Bed and breakfast

Portugal heeft zijn eigen unieke vorm van bed & breakfast, een pousada genaamd, die eigendom is van de overheid.

Pousada’s zijn in wezen historische gebouwen zoals kastelen, kloosters en paleizen. Ze zijn niet goedkoop, maar er zijn soms speciale aanbiedingen voor stellen op huwelijksreis, en ze bevinden zich grotendeels in gebieden die niet goed worden bediend door andere hotels, waardoor je verblijf interessanter wordt.

verblijven in Portugal
Pousada’s zijn in historische gebouwen zoals kastelen die zijn omgebouwd tot accommodatie.

Campings in Portugal

Portugal heeft meer dan 100 campings, veel hebben faciliteiten zoals zwembaden, speelterreinen, supermarkten en restaurants. Kijk voor meer informatie op www.campingportugal.org

Andere accommodatie

Jeugdherbergen

Een van de beste manieren om door Portugal te reizen is door in jeugdherbergen te verblijven. De Portugese Vereniging van Jeugdherbergen, Pousadas de Juventude biedt betaalbare accommodatie op meer dan 50 geweldige locaties door het hele land.

Vakantiehuisjes en appartementen

Accommodatie met eigen kookgelegenheid is meestal te vinden de Algarve waar de meeste zonneliefhebbers te vinden zijn, je vindt er echter ook in de grote steden als je wat lager wilt verblijven en ook zelf wil koken.

Turihab

Dit is een charmante verzameling particuliere pensions die bezoekers de kans geven om te overnachten in een landhuis, een boerderij, een landgoed of een rustiek huisje. Ze zijn onderverdeeld in casa antigas (historisch), quintas e herdades ((landgoederen en erfgoed) en casas rústicas (rustiek).

 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar