REISGIDS Polen

Verblijven in Polen

Over Polen
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Krakau
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels in Polen

De meeste grote internationale hotelketens zijn vertegenwoordigd in Polen maar je vindt er ook lokaal uitgebate hotels.

Hotels in Polen worden ingedeeld in vijf categorieën: luxe, 4-sterren, 3-sterren, 2-sterren en 1-ster. Daarnaast zijn er toeristenhotels, pensions en motels, elk ingedeeld in drie of vier categorieën.

Onderaan de “luxe trap” staan sport- en arbeidershotels, waarvan er vele nog steeds ons land lijken uit de jaren 60.

Bed and breakfast in Polen

Guesthouses, of pensions (pensjonat) ) worden beoordeeld op een 1- tot 3-sterrenbeoordeling, maar als het niet is beoordeeld, betekent dit niet dat het niet goed is, het kan gewoon heel klein zijn zonder een lift of branddeur. Bed and breakfasts vind je vaak in de bergen en aan zee. Pensions kunnen variëren van zeer eenvoudige stapelbedden tot gezellige of zelfs luxe accommodatie met spa’s en conferentiefaciliteiten.

Kamperen in Polen

Er zijn meer dan 200 campings in Polen, waarvan bijna 75% is uitgerust met 220 volt stopcontacten en meerdere met 24 volt stopcontacten voor caravans. Faciliteiten omvatten ook toiletten, kantines en eetkiosken.

Het belangrijkste kampeerseizoen is juni tot augustus; populaire plaatsen om te kamperen zijn onder meer de Oostzeekust en het gebied van de Grote Mazurische Meren.

Houders van een internationale campingkaart (FICC) komen in aanmerking voor 10% korting op de tarieven. Er zijn ook privécampings, vaak niet veel meer dan de tuin van een huiseigenaar, maar een ideale oplossing voor volgeboekte campings in het hoogseizoen of voor zij die kleinschaligheid opzoeken.

Andere accommodaties in Polen

Hostels in Polen

Er zijn meer dan 150 officiële hostels in Polen die het hele jaar door geopend zijn, en 450 alleen in het zomerseizoen. Ze worden gerund door de Poolse Vereniging voor Jeugdherbergen  lid van Hostelling International  Op beide sites vindt je alle adressen.

In grote steden als Warschau, Krakau of Wrocław is het echter niet nodig om in officiële hostels te verblijven, wat zielloze, door regels geobsedeerde vestigingen kunnen zijn. Ga in plaats daarvan naar één van de nieuwe onafhankelijke hostels die vrolijk en vriendelijk zijn, geschikt zijn voor backpackers, altijd internettoegang hebben en soms een eigen bar of zelfs club hebben.

Agrotoerisme

Agrarisch toerisme is een recenter bedrijfsmodel. De accommodatie is meestal in boerderijen, landhuizen en cottages. Enkele agrarische accommodatie (kwatery agroturystyczne) ) serveert biologisch voedsel dat is geoogst op een aangrenzende boerderij en biedt buitenactiviteiten, waaronder helpen op de boerderij. Andere plaatsen bieden enkel paardrijden aan.

Het is in ieder geval een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en het Poolse platteland van dichtbij te zien.

Privé kamers

Een andere mogelijkheid is om een kamer te huren in een privéwoning. Deze zijn vind je in steden en op vakantiebestemmingen in het hele land. Je kan ze boeken via speciale agentschappen of rechtstreeks bij de eigenaar – let op borden met pokoje (kamers) of noclegi (accommodatie) (onderdak). De sanitaire voorzieningen worden meestal gedeeld met de eigenaar.

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar