REISGIDS Nederland

Verblijven in Nederland

Over Nederland
Cultuur, geschiedenis & taal
Eten & drinken
Foto’s
Geografie & weer
Highlights
Shoppen & uitgaan
Sharing Is Caring
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Hotels

Nederland heeft een breed aanbod aan hotels, gaande van heel erg luxueuze vijfsterrenhotels tot de bekende namen tot gezellige familiehotelletjes.  Meestal zijn ze van goede kwaliteit. Alle hotels maken gebruik van het ‘Hotelstars Union grading system’ van 1 tot 5 sterren. De gemiddelde prijs voor een nacht is €137 per kamer hoewel deze prijs natuurlijk heel erg afhankelijk is van locatie, periode en het aantal sterren dat een hotel bezit. Je doet er altijd goed aan om even prijzen te vergelijken en last minute vallen er koopjes te rapen. 

Verblijven in Nederland
Verblijven in Amsterdam Zaandam

Bed and Breakfast

Voor de fietsers onder ons is er goed nieuws! Nederland bezit een uniek en uitgebreid netwerk van kwaliteitsvolle B&B’s die waar voor hun geld bieden. Eigenaars zijn trots op hun accommodatie en doen alle moeite van de wereld om je in de watten te leggen. De arrangement zijn enorm gevarieerd, van luxewoningen tot stadsappartementen tot opgeknapte campers op het erf van een boerderij. Het ontbijt is om vingers en duimen bij af te likken en wordt vaak samengesteld uit lokale producten. 

Campings 

Nederlanders kamperen graag. Het hoeft je dan ook niet te verbazen dat er meer dan 9000 geregistreerde campings zijn. De Noordzeekust is een geliefde plek om te kamperen, evenals de Waddeneilanden of de Zeeuwse kust. En waarom ook niet? Vlak achter de kust liggen de duinen, een ideale plek voor lange wandelingen of fietstochten.  In de zomer lopen de campings dan ook snel vol, vooraf reserveren is dus zeker aangeraden. Je kan ook één van de 140 campings in de Nederlandse natuurreservaten proberen. Denk eraan dat wildkamperen niet toegestaan is in Nederland. 

Andere accommodatie 

Woonboten 

Wie een verblijf plant in Amsterdam kan een woonboot overwegen. Ze vormen een leuk en romantisch alternatief voor een hotel. Afgemeerd langs de oevers aan één van de talrijke grachten die de stad telt, kan je zachtjes op het ritme van het klotsende water in slaap vallen. Vaak komen ze met een extra bootje om op eigen houtje de grachten verkennen. 

Verblijven in Nederland
Een bijzondere overnachting op een woonboot

Appartementen 

Voor reizigers die de voorkeur geven aan het comfort en het gemak van een eigen plekje met kookgelegenheid, zijn er heel wat verrassende, kwaliteitsvolle en betaalbare huurappartementen te vinden. 

Jeugdherbergen 

Van steden tot aan het platteland, overal kan je wel jeugdherbergen vinden. Vaak gehuisvest op een bijzondere plaats zoals een kasteel, een historisch gebouw of een ultramodern pand, bieden ze een goedkoper alternatief voor een hotel. Hou er rekening mee dat je wellicht de kamer zal moeten delen met anderen en dat kamers niet altijd groot zijn maar daartegenover staat dat zo goed als ieder hostel een gezellige bar en lounge heeft waar je andere reizigers kan ontmoeten. De ideale optie voor de solo-reiziger. 

Vakantiemicrobe
Heeft de microbe jou al te pakken?
Nieuwe tips & weetjes
De 10 beste dagrugzakken voor je vakantie
De 9 beste reiskoffers voor elk budget en elk type vakantie.
Het belang van de juiste zonnefactor in je zonnecrème.
De beste wandelschoenen van het jaar